Thursday, February 2, 2012

Jengah Jum Felda Residence Tanjung Leman

Arini terasa nak stori pasal hotel review la pulak. Asik citer pasal gadget jer. Ok meh amik mood bercuti dengan review Felda Residence Tanjung Leman. Januari lepas, sempat laaa i men'chek-in'kan diri kat sini. So meh share skit about this resort k? Mana tau korang berkenan nak p ke kan?
Felda Residence Tanjung Leman. [Source : Google]
Ok dari Skudai ke Tanjung Leman ni take about 120 km gak. Lebey kurang sejam lebey la gak perjalanannya. Agak jauh ke dalam gak resort nie. Dah namanya Felda Residence kan? Harus laaa dalam kawasan Felda kan. 
Lobby : Luas terbentang...
ok lobby sangat luas n rasa welcoming jer. Ada souvenier shop jugak kat kanan tu. Staff pun sangat friendly n baekkk jer layan i borak-borak (ke i jer memang ramah taman.. ngeeehhhh). Ok jum layan gambar je laaaa

Tue die...masuk-masuk akan nampak tersergam 2 menara nie... Ok resort nie 2 tingkat jer. Jangan la korang berangan nak request tingkat tinggi-tinggi atau nak yang jauh dari lif. keh keh keh.
Ok hasil soalselidik i (again ayat cam nak buat proposal phd acehhhhh), Resort ni baru jer beroperasi since Feb 2011. Patut laa semua serba baru jer. Kat sini room rate from RM2++ ke RM4++ hokkeeyyy. Tapi for me biliknya biasa-biasa ajerrrrrr.

Ha bilik kira luas jugak.Bley main lari-lari hehehe. Katil pun empuk jugak. Sori gambar nie i snap lepas nak check out sebab waktu sampai dah letih terus gedebushhhhhhh dalam pool eh! See x serak pun kan? Eh!
ok ada kerusi santai camni waweiiiii n memang mengadap laut laaa kan bilik ni. Buat kira-kira muat 2 orang tidur kat sini.
Haaa toleh kanan. Shower room yang luas. Air panas 3 minit pertama, pastu bertukar super sejuk. Ewwwwww air kolam ke apa? Frust. :(
ha toleh kiri. Aduyaiiiiiii x der bath tab. x ley nak berendeeeemmmmm huwarghhhhhh merajuk la. Frust ag!
Ok nasib ada shower cap. sukaaa sukaaa sukaaaa.Ada orang suka kumpul toileteries kan? Eh! Tapi i suka kumpul pensil hotel.
ok my room yang paling tepi. Kira corner lot laaa eh ke end lot. Apa-apa la. Pada rege normalnya RM260. x der gov rate ok. gilerrrr la. tak hargai daku betul. grrrrrr.
Breakfast plak di Sibu Brasseries Coffee Hours.Bley pilih nak santai beropen air atau beraircond air. Menu today ada nasi lemak, mee goreng (sedap ok), kueh teaw, ayam goreng dan beberapa pilihan lain. Pilihan tak berapa nak banyak tapi ok laaaaa.

Meee goreng yang sodap.
Haruslaaaa ada ommelette n jus guava. dah cukup buat i tersenyum kenyang
Aktiviti kat sini harus laaa termenung-menung di tepian pantai yang santek (sila jangan mandi ketika bendera merah ok? bahaya), berenang-renang di pool yang luas, bergymmmm (amalkan gaya hidup sihat) n also ada karaoke room
Ayuh bercanda-canda ke pantai
Pool yang sangat luas terbentang. Seluas mana pun cam tak pernah puas berenang-renang ok. :(
Ada ke patut bagi i free karok pada jam 7-830 mlm? Ewwwwww kan magrib tu n nak masuk isyak. Kot yer nak bagi free bia laaa ikhlas n bagi proper time.
Percaya tak i tak pernah g karok inikan mengarokkkk ehhh. wahhhh sopan plak daku. ceh!
Kat sini keadaan agak sunyi sepi bile malam. Tapi ada laaa beberapa gerai makan malam. Sedap-sedap orang sini masak, really masakan kampung.Yang sebenarnya resort ni dekat dengan Jetty ke Pulau Sibu.  So kat Jetty tue ada KFC gak. Malam-malam KFC nie jer yang gah bernyala. Yang lain surammmm n serammmmmmmmmm heeeee heeee heeee heeee (eh ada gaya hilai kum kum tak?) Ok kesimpulannya duk jer layan astro in room di malam hari k lepas makan tue.
 
Ok bagi i resort nie sesuai for those yang nak g jauh dari kebisingan kota n nak menghayati suasana kampung n layan pantai. For those yang nak berlibur-libur malam, sangat laaa tak sesuai. Yang paling sesuai for those yang nak berteam-building n berfamily day. Memang tempat yang sangat sesuai kerana banyak sangat aktiviti dan kemudahan outdoor yang bersesuai. Seminar pun ok coz seminar roomnya agak besau jugak n selesa. Untuk info lanjut ley lawat SINI

Sangat recomended for teambuilding n family day. Ishhh baru perasan tak der sekeping pun I snap my pic myself . huhuhu down betul laaaaa.
Ha dah dekat. Apa kata next trip to Jakarta. eh silap Sibu Island Resort?
Juz Bebelan LidiaSuraya :  Amik aura bercuti dikala hari yang panjang today...Ingat yer sila amik gambar bebanyak while bercuti-cuti kelak. Nanti nyesal. Huhuhu. Nikon1??? Ehhhh

19 people luv this entry:

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

wah..macam menarik je hotel nie..bleh buat plan utk dtg sini nih..hehehe..

Regards,
-Strider-

farz zull said... [Reply to comment]

fuhh, style jugak tempat ni...;)

KizZ said... [Reply to comment]

Fuyooo menarik..

Ungu Violet said... [Reply to comment]

boleh tahan...cantik..:)

remyhazza said... [Reply to comment]

teringat sungai Klah hot spring....kat area sungkai perak....
juga dlm felda dan kepunyaan felda....
satu villa semalam hampir rm800..

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

cantik tempat dia.

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

waa..ada port cuti baru ni....

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

yup yup agak menarik... cuba la teraiii k?

Sg Klah Hot Spring memang cantek tapi i pun tak sanggup nak stay sana. Mahal gitew ker???

Adam Haiqal said... [Reply to comment]

woww!nice gile tempt ni!

Mama Ema said... [Reply to comment]

cantik juga tempatnya..pool tu kanak-kanak pasti gembira

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Cantinya temapat ni. Nak pergi nak pergi

-gedek! said... [Reply to comment]

felda ada ni?

tak sangka!

Hanih Borhan said... [Reply to comment]

Wow, lawa jugak tempat ni. Kira ni salah satu projek Felda lah kan? Tak taw pulak depa ada buat projek2 macam ni. Style! :D

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Cantik tempat niiii..

MiSsKonsPiraSi said... [Reply to comment]

tudia wat review otel tue.. kompom nginap free jew.. tingin nak wat revew berbayo camgini apokandayo baru blajo menaip..kiki ayat cam org tua2 pon ader hasih x bleh jd nie.salam kenal dr bdk musyuk nie. tlg tnjuk ajar mana yg patut

Mohd Norafzal said... [Reply to comment]

wah boleh tahan facilities dia kat ctu :) nice :)

*owh akk dlm bloglist saya ye :)

Papa Mifz said... [Reply to comment]

class jer resort tuh yer...mesti best kan bercuti ke situ...:)

Awie Omar said... [Reply to comment]

Balas kunjungan. Baru folo sini. Terima kasih sudi komen aritu :) Nice blog!

whitecappuccino said... [Reply to comment]

cam hebat jer hotel ni yer.