Friday, February 17, 2012

Setia Pada Yang Satu @ ... ?

Hai :) Ok if selalu i share my moment sambil selitkan sedikit info untuk korang, today rasanya nak mintak pandangan korang la. Patut ke x patut untuk setia pada yang satu. Ermmmmmmm (mode berfikir). Memang la orang kata kita mesti setia pada yang satu namun, bagi i plak tak salah berkawan bia seribu berkasih bia sorang? kan? Bia la ramai yang minat kat kita asalkan kita tau kita mencintai dia sorang jer. Acecece.

Ok camnie situasi nya. 
Jika c X berkawan ngan c N ke, c M ke, c O ke, c P ke or even sampai Z pun, tak salah kan? Berkawan beramai-ramai n buat pilihan yang tepat untuk mencarik yang paling serasi betul tak? Bile dah serasi get married n try laa setia wif c Serasi tu kan? Mesti nice. Aceh. So korang, sila buat pilihan tepat.


Kalo tersalah pilih bak kata Taylor Swift | Speak Now.. c Wrong Gurl! Mesti korang ada potensi menjadik tidak setia kan? So x nice!


Tapi kisah i lain plak

Dulu i sangat setia wif this Incanto Bliss by Salvatore Feragamo nie. Shine n Bliss x kisah sebab bau dua-dua memang lebey kurang sama. Differencenya cuma c Shine nie edisi awal skit n bau lebey strong skit la.Tu yang tertinggal kat tangga. c Bliss nie plak bau ada soft skit n kadang cam bau bedak pun ada (kata teman i laa -kurang asam kan ?) tapi both bau ala-ala floral-fruity truity skit. Datang dalam kelalang yang so colorful, santek tau! Boleh camtue? Beli ikut kelalang bukan bau (kelalang membawa erti bottle kay? dah cam bahasa makmal sains plak, kelalang, penunu bunsen, picagari dll. haihhhh)

Tiba-tiba...

Ha tahun lepas i dah jadik x setia dah. Orang kata i kena kejutan budaya. Tapi dah memang budaya i sama apa dari dulu n kini. Rasanya perubahan la yang membuat i tidak setia ag, acehhhh. Ke hidung i dah tune lain channel?  
Boss woman is above all romantic and cheerful. She is a dreamer; she is the very essence of feminity, just like imagined by men. [Source : Google]. Ewwww so thin, x sexy la. Eh
Mula-mula i kenal wif c Femme by Hugo Boss. Wahhhhh the smell memang tangkap pengsan, damn hot! Sangat love this smell k. Terasa... Terasa... So Romantik eh tiba tiba. Memang best la. Tapi sama gak tetap ada unsur fuity gak tapi strong n sangat lasting. Memang sangat serasi bersama. Kelalang pun simple jer.

The fragrance is the tenth edition in Paris Hilton’s perfume collection. What separates it from others is its composition based on Hilton’s fascination by Marilyn Monroe. [Source : Google]. Wah getik betul ko ala ala Marilyn Monroe yer!
Pastu i berkenalan plak ngan c Tease by Paris Hilton. Smell good, fruity n hot too tapi tak se"lasting" femme n x se"hot" femme. Tapi layan gak sebab ada ala-ala femme kan. Kelalang bercolor purple n berbentuk unik. Sukaaaaa.

Improved version of Hugo Boss Orange inspired by summer sunset and cocktail of beautiful fruity notes arrives on the market in August 2010.  [Source : Google] Wah so hot bersinglet turqoise eh rabun color, its grey!
Pastu tergoda plak ngan c Orange Sunset by Hugo lagik. Bau tetap ada konsep fruity tapi cam x feminine la. Tapi kan, kan, kan, tang nie memang cam x serasi plak. Smell good kejap lama-lama pakai x sedap n x hot also x lasting. Wrong gurl betul. Tapi boleh laaa layan jugak. Kata mak tak baik membazir nie. So layan. Kelalang santek kurus tinggi cam model.

*** Dalam 3 perfurm tahun lepas nie, i paling jatuh cintan n tangkap lentuk la sama c Femme! Rasa nak sentiasa ada dalam dakapan mu, acehhhh over plak kan?

Tapi.....
Masalahnya skang, korang rasa patut tak i setia pada c Femme ni plak? atau terus mencarik-carik c Serasi yang lain plak? atau mungkin kembali pulang kepada c Incanto Shine? Cerciter n cerbagi idea skit. Sesungguhnya i memang buntu....... Perlukah setia pada yang satu @ ... ?

Tapi.... 
Dah ada calon simpanan untuk menjadi c Serasi.

Dah test - Vanitas by Versace nie pun ada unsur femme. Kelalang cantik tapi warna emas. Dah cam perfurm utk warga mas la pulak. Haha
Blum test - Tapi ada orang kata nie best. eh ye ke? Harus p terai ni. Kelalang turqoise tue. Ahhhh pengsan. [Source : Google]
Sekian Masalah Cinta i. akekekekekekekeke!

Juz Bebelan LidiaSuraya : Ok apa pandangan korang? atau korang ada calon c Serasi yang lain? Takut tersalah pilih n terjadik c Wrong Guy eh silap Wrong Perfurm plak. Masalah nak pilih perfurm jer sebenarnya. Keh keh keh.
 

33 people luv this entry:

khairul said... [Reply to comment]

bini abg mesti suka ni

-gedek! said... [Reply to comment]

uncle pakai bedak kutikura je...

haha

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

owh..perfume ker??igtkan ape tadi..hehe..ntah laa nak cakap pun tak reti sebab perfume pompuan biasa semua wangi2..hehehe

Regards,
-Strider-

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Lidia, nk kongsi ugak.. Ain yg 1 tuh je setia.. MUST HAVE. Lain tukar2.. Pakai ikot mood n tempat. Incanto ade pakai. Cute n fresh.. Masih ade lagi. Selain tuh yang ade lagi burberry brit, flora by gucci. Bau2 smua ni ladies tapi ain suke sedikit ade bau jantan. Sbb fresh. X suke tooo bunga n cute.

And yg 1 tuh kalau habis perlu REFILL sbb suke gle. Pakai dr zmn college. Its CHANEL CHANCE.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Khairul : eh bini saper pun mmg akan suka perfurm... Beli kan la satu.
Gedek : uncle ni melawak laa malam-malam ni...hehe
Azlan :ingat betul-betul kisah cinta i ke??? Teeetttt
FM : tq Ain. Must try chanel chance. I x suka banyak2 plak. If satu... Satu till abis. Tp if setia pd satu bley jd trademark kita kn? Dari jauh orang dah tau we r there. Ye dak?

NAZRUL AZAT said... [Reply to comment]

apepon ok bah, heheeee

~ariFFin~ said... [Reply to comment]

nanti kalau tukar perfume..orang tak cam kita..disebabkan bau perfume tu la kita boleh di hidu daripada jauh..hihi...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Nazrul Azat : ok bahhhh kalo kawww. Eh terkeluar tagline stacy plk
Ariffin : ha kan?? Hilang jati diri eh trademark diri kalo bertukar- tukar ni kn?

Selendang Merah said... [Reply to comment]

wah...nak try lah..

erkkk..hahah

~ariFFin~ said... [Reply to comment]

so..setia dengan yang satu sahaj..suweettt...

diana said... [Reply to comment]

setia dengan yang satu..itu identiti kita..lebih kurang..:)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Selendang merah : haaa ni mesti suka test female perfurm ni... Hehehe
Ariffin & Diana : ha kan... Meh kita setia pada yang satu.. Mmg suweettt...

Papa Mifz said... [Reply to comment]

papa mifz pakai bedak merah Mifz jer...bau baby..best...hehe

Nazri Razra said... [Reply to comment]

Choice is ur sis. Pilih mana yg suka janji hati gembira

asfira aminuddin said... [Reply to comment]

babe, kalo tak setia pada minyak wangi takpee. hehe. cuba u try pakai minyak wangi paris hilton. sangat sedap!

Ungu Violet said... [Reply to comment]

suka perfume yg bau segar...bau munga penin sket...hik

Mr.Clive said... [Reply to comment]

mcm2 dugaan untuk menjadi setia..hahaha

whitecappuccino said... [Reply to comment]

ingatkan nak pilih pasangan tadi..apa salahnya cuba dulu bnyak2..mana tau jumpa yg serasi terus setia kan?

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

ralph lauren yg bwh sekali tu mmg best.romamnce pun best.saya tgh guna dua tu skang.escada pun kebanyakan perfume dia best.saya dh pnh pkai..bau sgt mables.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Papa mifz : wahhh bau baby mmg beshh. Lg bl bru bangun pg kn?
Nazri Razra : tu la jnji kita bahagia kn, tp sometime kebahagian orang lain much more important than ours kn?
Asfira Aminuddin: ooo yang Kelalang pink Wif black stripe tu ke?? Ha ah dah test mmg sedap tp my sister pakai daaa. Nnt tersama perisa plk huhu

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Ungu Violet : ha ah floral sgt pun i fenin la fenin...
Mr Clive : tu la i try so hard to setia to 1 tspi apakan daya asik tergoda dek haruman lain.. Keh keh...
Whitecappucino : teeetttt tu la rasa dah jumpa dah ngan c serasi tu. ;)
zoey : tu laa i dah termkn hasutan hadiah besday u tu. nnt i test k? Tq fr ur opinionk. I lincah p carik nnt.

Acik Erna said... [Reply to comment]

Assalam Lidia..banyaknya..kalau pewangi ni tak setia pun tak pe..kalau setia yang satu nanti ada yang kata.."ni bau lidia" kalau lidia lalu..he he
jadi kalau boleh jangan sampai macam tu..dulu masa acik muda2 keje pulak di epot..boleh beli limited edition di duty free..tak de yang acik setia..asal ada yang baru je..
maaf panjang pulak.

zureen said... [Reply to comment]

nak satuuuuuuuuuuuuuu!

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

love to have many collections of sweet perfumes too :) and if you interested to have many more of perfumes, have a look at this website: cpglobalintertrade.blogspot.com...lots of perfumes and it's all on sale psssttt!

H.J said... [Reply to comment]

banyak koleksi perfume...hehe

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

akekekkeke kalo org tu ermm betul la u kata kawan beribu bersuami satu jek.. tapi kalau tang barang2 nih...hahahaa saya memang jenis tiada perasaan punya...ikut mood jugak hehehe

aReLaN said... [Reply to comment]

manusia memang dijadikan untuk merasa bosan ngan sesuatu.sebab tu ALLAH jadikan berbagai benda untuk kita di muka bumi ini.tak caya baca buku 'La Tahzan'. tapi kalau bab cinta,setia la pada yang satu.benda lain tukar2 takpe.hehehe

zulhilmi tempoyak said... [Reply to comment]

erk... ad bajet bli minyak atar je..

heee

Daddylicious said... [Reply to comment]

komen gedek tu boleh percaya ke...hehe

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

dulu guna allure by channel pas satu hari terbau my lady boss pakai bau yang sama thn terus blacklist that perfume! hahahah

Adam Haiqal said... [Reply to comment]

i pun perfume lover just like you.so far i got more than 20 bottles of perfume. ada yg dah bukak,tp baru guna sekali,ada yg tersimpan dlm kotak letak dalam prem!hahhah.
actually sy suka pada bottle design tu je :)
bau pun depends jugak..;D

well,boleh jd kwn nih!minat perfume!;P

Adam Haiqal said... [Reply to comment]

i pun perfume lover just like you.so far i got more than 20 bottles of perfume. ada yg dah bukak,tp baru guna sekali,ada yg tersimpan dlm kotak letak dalam prem!hahhah.
actually sy suka pada bottle design tu je :)
bau pun depends jugak..;D

well,boleh jd kwn nih!minat perfume!;P

caliph shuriken said... [Reply to comment]

kwn sy slalu beli yg ada unsur2 fruity.. dia x suka flora, huh..

*sy jual original perfume mcm pic2 kt en3 ni ^^