Monday, February 6, 2012

Azuuuuuuraaaaaa ke Neelofaaaaaaa?

Ada sinar di matamu
Lembut hatimu mesranya... sayangggg
(Ewawawawa tertangkap feeling plak)

Ok apa ag kalo dah nama lagu pun Azura... Mestila nk ngomen pasal Neelofa... Eh silap pilemmmm Azura. Ok this pilem baru je jengah panggung pd 2 feb aritu. Dibintangi oleh Neelofa n Shah Jazle dibantu oleh Adlin Shauki, Erma Fatimah dll. Maka lepas terbaca review kat SINI. Apa ag lincahhhh la cr panggung, bukan nak tengok pilem ni sangat pun. Yang benarnya nk tengok Neelofa. Boleh gitu? Salu asik tgok she masuk melodi n kuwa magezine je. Lantas terpanggil la daku nk tengok minah ni berlakon. Wawawawa. Ye laaa fofular kemain ag lately ni kn...
Its turqoise! Huhuhu
Ok this pilem menceritakan pasal episode cinta-cintun yang dihalang oleh keluarga Zek lakonan Shah Jazle ( anak tan sri teeew). Ye laa Neelofa kan x setaraf wif them, anak yatim yang dijaga oleh makciknye (Erma Fatimah). Paling suka watak Tan Sri Puteh (Adlin Shauki), sangat cool n lakonan yg baik la. Sangat menghalang cinta them demi kebaikan anaknya. Tapi Zek's sister, sangat laa annoying ok utk pisahkn Azura wif Zek. Tapi walau ditentang pun, depa tetap berkahwin lepas dapat restu Zek's grandma. Then mula la episode depa berkonflik rumahtangga lepas Zek dideny hak him as anak Tan Sri. So nak tau ending nya? Korang p la panggung sendiri kay? Hahaha.

Jalan cerita? Huhuhu bagi i pilem ni x sehebat azura yang dolu dolu. Lagi padat n mantap jalan ceritanya. This pilem cam sangat cepat. Tiba tiba itu, tiba tiba ini. Ehh camtu dah? Eh camni dah? So kesimpulannya this movie cam mengetengahkan Neelofa je... Nasib la ko santekkkk, sejuk laa ati penonton skit kan kan? Also pemandangan yang sejuk, kat Parissssss la gamaknya.

Ok now review about neelofa plak (suka suki nak review her,hehehe). She is really hot n sangat santek ok. Damn, she look super gorgeous in turqoise. Huhuhu Ok nangis sat. Now i know why lately she naik melonjak tiba2 kn. Memang ada pakej yg baekkkk utk pergi jauh. Lakonan she pun not bad as pelakon baru n look sangat serasi wif Zek.

Azuuuuuuraaaaa,
Senyummu ku terbayang
Tanpa mu ku sepi... rinduuuuuuuuuu
(Eh tersambung nyanyi plak,lalalala)

Juz Bebelan LidiaSuraya : Terlambat masuk panggung. Kan dah termiss 5 minit pertama. Eh! Ok kesimpulannya, bukan senang nak senang n bukan susah nak susah. Ngerti ?

18 people luv this entry:

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Seriously tak tau ape2 sal cte ni. Ni baru bace. Tq fr share. Mcm x best je tuh tuan blog bg komen. Ni mls nk tgk ni ;p

Hans said... [Reply to comment]

termiss 5 minit pertama?
rugi lah!
hahahaha

p/s : thanks letak link review blog saya :-)

Joe_Hans said... [Reply to comment]

nak tengok Neolofa sebenarnyer.. ;)

khairul said... [Reply to comment]

sy folo sini

whitecappuccino said... [Reply to comment]

ermm..tak tau nape tak teruja pun nak tengok citer camni..tapi memang dia tengah naik now..ye la org santek kan? :)

H.J said... [Reply to comment]

hahah..lagu latar dia lagu azura eh???

budak penjara said... [Reply to comment]

ank murid aku cakap neelofa tu spupu dia..terus ak mntk no fon ngn ank murid aku..haha

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

gitu rupanya citer nih hehe..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

FM : hehehe x per layan jer sokong pilemmm melayu. Ngeeehhh
Hans : ha ah termiss. Huhu.
Joe_Hans : yup nk tgok die jer..
Khairul : tq yer
Whitecappucino : ha ah santek .. Suka tgok her.
HJ : ada ada.. Tu kn i dah nyanyikn tu, maaf kalo sumbang. Ehh
Budak penjara : wahhhh untung laaa. Apa ag..
Zoey zau yah : g la teraiii tengok

Ungu Violet said... [Reply to comment]

neelofa mmg shantekk...
biasalaa mix..:)

EZAD AMIR said... [Reply to comment]

mmg xleh lwn la Azura dulu2..lejen tu beb lakonan jamal dgn ogy..hihih..

"aku tak pernah bmimpi utk mcintai mu,takdir pertemukan kita lalu aku jtoh cinta" ~ dialog zek a.k.a jamal...

hihih..

remyhazza said... [Reply to comment]

neelofa memang cantik... cuma lakonan nye kureng sikit......
kena byk blajar lagi....
crita azura versi baru nie pun byk yg kureng.....
tak leh tanding kehebatan azura yg lama...

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

pemilihan neelofa cam silap je untuk filem nie..hehe..sebnarnya kalau nak terbitkan balik filem top2 zaman dulu bukan senang..hehehe

Regards,
-Strider-

Redbloodsnow said... [Reply to comment]

suka lofa. sooo cantik

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

owh nama sama wife adek...suh dia tengk la nanti...hhahaha

mas saari said... [Reply to comment]

saya tak suka sangatlah lakonan lofa ni, tak tahu kenapa?? huhuhuuu

so kemungkinan utk tengok cerita ni hanya 30% je...heheheee

sudipVSsenduk said... [Reply to comment]

nice blog, sempoi je..
keep it up bebeh.

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok belum pernah nonton lagi...even ombak rindu pun belom t_t