Friday, December 30, 2011

Johor Premium Outlet (JPO)

Kelasssssss ko jah. For those yang x terjah ag JPO, meh I story-story hasil pendapatan I p JPO. Ok dah 3 times I pergi. Secara keseluruhannya. Santai… Eh bukan tempat bercuti-cuti tapi konsep Mall (Mall ke?) ni la agak santai. Outlet-outlet yang branded. Konsep memang best. Terasa sopping kat obersea plak bukan hanya sebab branded outlet tapi konsep mall yang sangat santai. Boleh tahan.

Dari higway PLUS, akan nampak JPO nie terang benderang.Confirm korang tertanya-tanya. Apa kata singgah seminit dua. wallaaaawei!
Ni I listdownkan antara branded outlet yang ada :
Armani, Burberry, Zegna, Raoul, Coach, CK Calvin Klein, DKNY, Esprit, Salvatore Ferragamo, Guess, La Senza, Timberland, Clarks, G2000, Gap, Lacoste, Fossil, Body Shop, Skechers, Bonia, Carlo Rino , Adidas, Nike, Levi's, Michael Kors, Padini, Poney, Puma, Quiksilver, RipCurl, Roxy etc

Ada yang masih gigih kemas kedai (opening soon):
Armani Exchange, Polo Ralph Lauren, Braun Buffel, Tommy Hilfiger, Versace


Ha amik kaw. Nak masuk coach kena q ag. TIPS : pergi JPO elak cuti umum n weekend. Blanjer tengok orang je la jawabnya
Tapi its an outlet ok bukan boutique. For those yang kaki up-to-date wif latest design n whatsoever, x sesuaiiiiii ke JPO. Why I said camtue ? Coz JPO nie adalah tempat clearance stock-stock yang season lepas-lepas. Sian orang-orang johor hamper la uools kalo nak p JPO nak carik barang-barang branded yang latest. Tapi good news for those yang x pentingkan sangat latest design. Janji Cun. Meletop. Berkualiti. Coz for me barang-barang kat sini santek-santek walaupun x latest n wats good is…. MURAHHHHHH GILOOOOOOR. Sepanjang masa ada sales kaw! Up to 70 %. Coach pun sales hokeeeeey. Semua laaa sales. Kelasssss kaw!
TIP G SOPPING : Makan dulu kenyang-kenyang b4 sopping-sopping. Sopping perut lapar tengok apa semua nak, sopping perut kenyang baru ley pikir secara rasional mana keperluan n mana kehendak. Acehhhh.
For me tengok barang yang  uools nak beli laaa.. Takat nak terjah La Senza. Memang murah giler babe. Bley ilang akal jap kalo masuk. Dari yang REGE ASAL RM189 jadik RM60 & ada plak 2 FOR RM60. Dari yang REGE ASAL RM29 selai menjadik  8 FOR RM60 !!! Giloooor kan. Bagi I, kalo takat La Senza nie tak yah laaa uools nak carik latest design pun. Cari yang sesize for uools n kita rasa anggun n santek tue udahla kan. Yang penting kualiti n cheaper price.

Abaikan orang yang ramei tue. semua q nak bayar parking. TIPS BAYAR PARKING : nak cepat pergi ke information konter. Confirm x ramai yang q.
Ok TIPS SOPPING kat sini plak. Meh klik SINI n daftar for VIP card. Nanti uools bley dapat extra-extra discount n also extra-extra free gift . Suka kan? Haaaa jum laaa mai JPO. Dekat tepi highway Utara-Selatan tu jer. Kalo dari KL belah kiri anda sebelum EXIT Tol Skudai. Kalo dari JB belah kanan uools, amik EXIT  Tol Nusajaya/Pontian/Tanjung Pelepas/Tuas (Exit253). Pastu  belok kiri tau. Jangan terus tau, kalo terus bersopping ke Singapore (2nd link tu) la uools. Hahaha. Ada signboard lepas exit tol tu. So confirm sampai nya laaaaa. Nah lokasi GPS nya :  1ΒΊ 36’31” N 103ΒΊ 37’59” E .
Yeah ai menang casing iphone yang sexxayyyyyy yaw.
Juz Bebelan LidiaSuraya : Sopping sakan jangan lupa sign SBPA k? Naik gaji bley sopping-sopping ag n gumbira-gumbira celalu. Hahaha. Hidup bukan sekadar suka suka n tawa tawa. Sometime its hurts instead. Huhuhu

17 people luv this entry:

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

mak aih best betul nih...

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

menarik!!!hehe..siap ade GPS location lg..hehehe..memang tak sesat laa nmpaknya..unless tak reti baca GPS..hehehe

Regards,
-Strider-

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

menarik!!!hehe..siap ade GPS location lg..hehehe..memang tak sesat laa nmpaknya..unless tak reti baca GPS..hehehe

Regards,
-Strider-

farz zull said... [Reply to comment]

perghh! sakan punya sales ni, maunya orang tak serbu!! Hehehe...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Zoey Zau Yah : Yup menarik. Meh laaa mai selatan...

Azlan Hasan : Ha confirm tak sesat. singah jangan idak idak k

farz zull : memang sakan... memang ramai. Ramai sebab tempat baru kot. Tapi sale memang kaw2.

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

best la. terbaik.. tak terpikir anda shoping mall gaya2 international kat malaysia ni..

seblum ni usha kat paper je.. InsyaAllah, moga satu masa nantie tercapai nak pi sini.. rindu JB

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Thx for ur 'singgah' kt jpo ku :)
I gt that i4 casing tuh kt kl. Same, yeay!!

True! Sape yg tak kesah kan new season bole harung je. I dont care.. Kekekekeke bkn Paris Hilton nk pkai yg latest desgin kn kn kn? Wang ringgit pon nan hadooo..

Salam kenal :)

Adylia Qarissa said... [Reply to comment]

wah...nampak menarik betul tempat nie...

remyhazza said... [Reply to comment]

dah dua kali baca entry pasal tempat nie......
tak sabar nk pi..... he3

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

shahirooAhmad, Adylia Qarissa, remyhazza : Iyerrrr jangan lupa pergi tau!

Fabulous Me : salam kenal. Ye kita bukan Paris hilton pun nak yang uptodate manjang. I likeeeeeeee.

r-5 said... [Reply to comment]

peh tengok gambar pon dah tahu memang branded2 punya lah.. haha. btw saya budak baru belajar belum keje memang tak mapu lah nak beli semua barang tu. ahaha

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

r-5 : x per jalan jalan window sopping pun dah buat jiwa bahagia. hehehe. Nanti dah keje bley balas dendam. :)

Hanih Borhan said... [Reply to comment]

Hmm, bilalah nak p Johor ni :D

H.J said... [Reply to comment]

jauhnya nak pegi...haha

Gen2Merah said... [Reply to comment]

makk aii, banyaknya barang2 yang menarik.. ehehe.. branded plak tu.. hee

Myboiler said... [Reply to comment]

nampak meriah and menarik kat JPO nie, good info..thx

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

orait roger..ada member hubby ajak p tapi tak tau bila...baca review u terus rasa sangat informative hehehe thanks ya