Friday, January 27, 2012

App Store : 5 Apps Wajib Iphone!

Ayuh sesi ber"AppStore". Baru-baru nie mengiler plak i nak doload app utk my new iphone. Tiba-tiba idea muncul (wink wink) nak buat satu segment "App Store". Juz to share app yang berguna wif korang disamping korang pun share app best utk i try okeh? Deal? or no Deal? eh rindu plak kat game show Deal or No Deal ni. 
Hahaha berjaya merealisasikan WL # 1. Senyum leret la tue dah ada teman baru.
Ok, Kajian yang dilakukan secara rawak terhadap henpon teman teman iphone i (acehhhh bunyi cam buat kajian phd plak). x per amik auraaaaa dulu. Sebenarnya nak citer, bagi pandangan i la kan, ada 5 apps yang wajib ada dalam iphone nie. Korang setuju tak?

lepas kena scrub iphone i yang hitam manis dah tukar jadik putih... ok i tipu. Meet my new Cik Siri  yang putih gebu. Awwwwww. Tapi i still miss my pinky iphone yang lama menghilang huhuhu. Hope one fine day nanti ia kan kembali pulang (mode berangan).
1-  Facebook


Ha yang ni tak yah terang dah. Confirm ada. Ada sama korang nie pengfb tegar atau tidak jer. Dulu pnh ada isu fb via iphone lmbat hapdet. tp la ni rasanya dah ngetop balik servicenya. I dah lama gile weiii tak update fb. Last status updated adalah pada 6 september 2011!!! wooowooo rasa tak caya plak berjaya menjadi pengfb yang tidak tegar. Dulu my frend pernah label me si suka "hapdet status" eeeeeewwwwwwww!

2- WhatsApp



Haaa i rasa ni paling top messenging app. Free tue. Saper x nk kn? Lagipun Whatsapp nie paling boleh dipercayai. Kira message korang confirm sampai la n also ada double tick to notify korang message delivered. I sangat suka ini app. Jimat bil bulanan i. sukaa sukaa sukaa!





 3- Viber



Haaa ni free call via tenet line. Quality depend on ur tenet coverage.
Tenet ngetop call korang pun ngetop. Tenet **** so ada harapan sore jd robot. hahaha! Tp FREE kn. So sendiri ingat ok. Messaging pun ada tapi cam tak ley harap. Salu jer hegeh-hegeh nak delivered msg.





4- Tango



Kechiwa facetime only works while both (caller n receiver) on wifi? So this tango will help u.Its an app utk ajar korang menari ehhhh silap utk korang facetime/video call secara free via tenet line jugak. x yh riso bila  kejauhan & rindu n nak sibuk2 carik wifi.





5-Torch Light

Amaran keras!!! Haaaa korang kena ada ni! Dulu waktu i baru-baru beli iphone punya semangat promote ngan teman-teman (selaku promoter iphone n digi yang tak berbayar.) Selamba je My friend nie ni anjing2 kn i. Kuwar henpon nokia n suluh mata i ngan torchlite. "Ko ada?" Pehh waktu tu i x jumpa ag app ni. Terbakar la i. Bila dah jumpa this app. Bukan kata torchlite jer, lmpu disco pun ada. Bakar balik beb. "Ko ada?"
So iphone user better korang doload k sblm terkena cm i. Hahaha




Okeh tu je 5 app wajib kot dalam iphone anda. Banyak ag app yang berguna nanti i sharekan ag ek. But before that, as a blogger korang harus laaaa ada ......



BLOGGER - yes! wajib ada! untuk memudahkan korang hapdet blog korang k? Waweiiii. Selamat berbelogggggggggg.








Juz Bebelan LidiaSuraya : gigih men game plak. Jum share app game-game menarik? 

16 people luv this entry:

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

tapi secara jujurnya bab torch light tu ade betul gak..sebab smart phone memang xde torch light..ia sebenarnya ialah flash light yang fungsi dia sama jer..tapi takde phone lg kot yang ada torch light dan flash light sekali..hehehe

Regards,
-Strider-

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

wahhh iphone..=)

Myboiler said... [Reply to comment]

iphone...follow cni... ;)

EnciK AxixOu said... [Reply to comment]

untung la ade i phone . ble la agakny nk ade i phone gk neh . haa

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

syok mehh...me still dengan blackberry hehe ramai relative dlm bbm masalahnya...relative kat malaysia jek sanggup letak clorox akekkekekkee ehhh tak silap saya la kann relative i ade application bunyi timing azan...so waktu azan dia kuar la bunyi azan...cool jugak tuhh ;)

Joe_Hans said... [Reply to comment]

xmampu lagi nak ber iphone2 nie... wuuu..hahaha

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Erghh.. Tak cukop 5. Lagi2 if dah JB baaaanyak apps dlm list. Especially photo editer. Byk best2.. Yg free i amik ape yg u list kt atas plus.. instagram, twitter, pink pad, talkbox, ym, skype. Klu dah JB nnti jgn lupe amik iblacklist. Hehehhehe block num yg kte xnk or tak kenal.

:)

♛ Azie Azra ♛ said... [Reply to comment]

huwaa akak. sj kasi kite jeles ke ngn iphone :P

Papa Mifz said... [Reply to comment]

Wah iphone,hebat ;-)

c'axoera 情 said... [Reply to comment]

hahahhhah games bila lagi nak donlod :D i have 6folder games ajer hahahahah tapi bukan main pon semua my sibling yang main gegegeeee :D

slumberdek said... [Reply to comment]

belum mampu nak paki i phone ni....tgk cam best jer

intan_blur said... [Reply to comment]

wahhh...bestnye ade iphone..
intan jg pakai nokia 3350..huhuhuhu..

Ungu Violet said... [Reply to comment]

wow...mcm nak amik la sebijik...hihi

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tak mampu nak beli..belikan satu..hehehee

khaifaiz said... [Reply to comment]

talipon sy camera pun tak ada... sob sob kecian sungguh

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

erk... Iphone.........errr....racun nih...........kasi satu!....