Friday, January 20, 2012

Tonton Ariana Mikhail

Yup... Dulu fenomena Tentang Dhiya la ni plak baru bermula Ariana Mikhail plak. Baru episode 2. Rerasanya akan meletup cam Tentang Dhiya x citer ni? Dua-dua lakonan Nora Danish tu. I sangat like ini feremfuan tau, coz for me she sangat chomel n sangat la lembut n x der laa layan gosip-gosip wif mana-mana guy n yet she shoooo innocent kn plus her cheekbone sentiasa blush. Really hot mum ok! Tapi tetap gak ada guy yg x pandai appreciate her kn. Poor her. 

Layan.. Tonton.com. I mmg asik terlepas nk tgok kt tb. Sib baik laaa ada tonton.com... Ngehhhhh
If Tentang Dhiya, she belakon as gadis kampung yang sangat innocent 
but dalam Ariana Mikhail ni she as wanita bandar yg belajar di state n bercuti di Paris n terjatuh hati kat Mikhail plak.(gadis kampung or bandar she tetap maintain cun ok)


If Tentang Dhiya berkisahkan kisah cinta yg penuh halangan dan dugaan kan until akhirnya kedua2 nya terkorban dalam mempertahankan cinta mereka. 
but dalam Ariana Mikhail ni, cinta her wif mikhail cepat betul berbalas n mekar. Baru episode 2, mikhail nk marry her dah ... I guess mesti lepas kawin sure byk dugaan kot? (tapi cinta sejati memang akan banyak halangan gaknya kan?)

If Tentang Dhiya end up wif a sad ending (huhuhu nyampah betul). X puas hati betul ngan ending this story.
but dalam Ariana Mikhail ni, rerasanya happy ending ke sad ending? Huhuhu jum sama2 kita layannnnn n tunggu ke penghujung cuter ni kay?

Lagu OST Ariana Mikhail : "Sedang Apa & Dimana" Sammy Simorangkir

Also jum Tonton Vanilla Coklat.  

Plg x bley blah bl that gurl x tau lipat kain n also kuat nyepah. Lalalala..
Baru episode 5. Kisah 2 orang yg berperangai jauh berbeza tapi kena paksa kawin. Kira family arrangement la dengan harapan perangai anak-anak depa Amir (jejaka yang suka berfoya-foya ) n Zara (gadis yang x pandai langsung buat keje umah. All provided. ) berubah. Mesti endingnya depa luv each other kan? kan? kan?
 
 Lagu OST vanilla Cokelat : "Penerang Hati" 6ixth Sense Feat Saujana
Engkau Penjaga Hatiku, Pendamping Jiwaku, Cerahkan Cintaku, Cinta Yang Abadi

Lagu OST vanilla Cokelat juga : "Tapi Bagaimana" Spider Sedap gak this song. Layan ag.

Ha cuti raya cina panjang kan, apa ag layan Tonton citer Ashiteru plak. 
Lokasi pengambaran kat Pulau Pangkor tu. I likeeeeeeeeee
 Baru episode 6.  Nie pun lawak jugak n satu ag kisah cinta kawin paksa.(wujud ag ke dalam alam nyata bab-bab kawin paksa ni ek?) Haaa Dari kereeek (nyombong) x pasal2 mamat tu dendam n nk bergurau n tak pasal2 gak kena kawin. Amikkkkk ko! So moral of the story. Jgn sombong2 ok.


Lagu OST Ashiteru yang best (tapi lagu lama dah nie) : "Cinta Gila"  Grey Sky Morning . Layannn

Juz Bebelan LidiaSuraya : Banyaknya citer-citer cintan lately. X der ker kisah kekeluargaan ke? Ada x citer best sempena this CNY ek? Layan.... Also jangan lupa makan prosperity berger okeh? Haruskaaaa??? Hahaha Ok. "Happy Holiday" yer teman-teman. Jangan lupa balik kg, kunci pintu n bawak kete hati-hati!

14 people luv this entry:

Paris Lipton said... [Reply to comment]

xsuka tgok vanila coklat tu...uhuhuuu

Joe_Hans said... [Reply to comment]

suka nora danish! comellll!

Muhammad Burn said... [Reply to comment]

mmg ada lelaki yg x pandai mghargaikan... hmm... suka gak tentang dhia... tp vanilla coklat tu sy menyampah... cte lavender tu plak lg la x suka

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

hi lidia suraya,

kita pon sokakkk tengok dia berlakon...

Thanks sudi singgah komen dan follow ;)

Adylia Qarissa said... [Reply to comment]

tv berapa siaran ariana mikhail??

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

bestnya kalau dapat ikut semua rancangan tv tu..tapi sayang masa suka mencemburui saya..hahaha..asyik tak kena jer..hehehe

Regards,
-Strider-

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Paris Lipton & Muhammad Burn : X suka sebab hero n heroin tak best ek vanilla cokelat tue???
Joe Hans & bitt : chomel kan suka tengok her
Adylia : Isnin & Selasa TV9 830 kay?
Azlan : sama laaa masa sangat cemburu. So i tengok tru tonton.com.my jer... hehehehehe

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

citer nih semua mcm comel2 je kan..hihi..

Hanih Borhan said... [Reply to comment]

Amboih, promote Prosperity Burger, promoter tak b'bayar ke, hahahaha, gurau je...

Saya pun suka Nora Danish. Waktu dia b'lakon dlm Puteri dulu, ingat dia reti bawak watak macamtu je, tapi lakonan dia dlm Tentang Dhia memang boleh dibanggakan :)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

comelnya nra danish ni,rasa nak buat bini je rasa.hehehe


follow sini

r-5 said... [Reply to comment]

peh banyaknya celitela.. hahaha ermm tol2 lebih baik saya je kahwin ngn nora danish tu.. gerenti appreciate dia gila-gila.. comel macam baby tu~ ;p

Ungu Violet said... [Reply to comment]

suka tengok izara aishah dlm vanila coklat...comey jek..:)

Papa Mifz said... [Reply to comment]

tak berkesempatan tgk citer2 drama kat TV...huhu

caliph shuriken said... [Reply to comment]

kiut giler nora danish ni ^^