Thursday, July 19, 2012

Stress Ag Makan Ag - Kacang Pool Haji

Seperti biasa terapi minda i, stresss makan, makan stress ehhh tidak tidak. I bukan type yang akan makan banyak kalo stress tapi bila stress, rasa nak makan sedap sedap n x mene mene mengidam itu n ini. Ngader bukan? hahahahaha. Ok meh share about ari yang stress semalam

Faktor-Faktor Stress 
1- Rim kete asikla crack crack n crack serupa gajah yang bawak kete.
Faktor Stress :
Kena tambah hutang nak ganti rim baru n tayar nan botak. Dah la rim tak cantek. Stresss tipah!
2- Semalam training di AG, Komtar. I tot dah runtuh bangunan tue rupanya tersergam ag.
Faktor Stress :
X der parking lot for visitor, hanya ada for staff jer n area tue area construction abis becak becak kasut glamor i eeeeewwwwwwwwww. Tambah Stress tipah!

Ok singgah lunch wif vanilla milk shake n pretzel sour cream dulu... ok release skit stress. Tarik nafas panjang-panjang carik mood nak blajar training sat ag
3-Dah tak der parking kat area Komtar, maka dengan perasan bijak n yakin bergaya parking kat City Square.
Faktor Stress :
Hasilnya parking fees mahal, damn! Tak tau ker tengah bulan nie. Beli pretzel pun lepas dari bagi mesin nie duit  aduyaiiiiiiiiiiii. Stresssssnya tipah!
4- Training yang ntah paper
Faktor Stress :
Dah tau training nie kena buat online bley plak x der tenet maka kami nganga nganga n buat buat angguk paham. Benarnya nak abiskan kelas awal tapi x paham sehabuk pun. Stresssssssssssnyaaaaaa tipah!
Cikgu training semalam ni "man in pink". Sapa kata "man in pink" busukkk? wangi ok lalalala. Terserlah manly walaupun in pink. So lelaki-lelaki jangan segan pakai pink k, Asik color selamat jer... bosan lol!
Bley plak tengah-tengah stress, msg berbunyi 
"Pusat bandar kat mana? Naper i kat area Pasir Gudang nie" 
"Uiks itu Pusat Bandar Pasir Gudang, bukan Bandar JB laaaa"
Bley plak my fren dari jauh sesat till ke Pasir Gudang waktu i tak der kan.
* idea muncul untuk jadikan mangsa layan i makan Roti Kacang Pool. Aceh!
* Muka bling-bling ceria
"Ok tunggu situ nanti kita p makan Kacang Pool ok"
"Apa tue? bubur kacang ke? pau kacang?"
"Nanti sat g makan laaa baru tau."
Ewwwww banyak citer plak tak sedar diri dah susahkan i sesat sana sini.

Lincahhhhhh vroommmmmmm (ok tipu x naik moto pun) terus ke ...

Kacang Pool Haji di Plaza Larkin betul- betul belakang Terminal Bus Larkin. Dengar citer dah bukak branch di Plaza Angsana plak.
Inila dia Roti Kacang Pool. Makan ngan roti bakar yang tebal tue. Sekali cuba mesti nak lagik.
Rege : RM4 je 
* mode kedekut blanja member dari jauh makan roti kacang pool jer
"Amacam sedap???"
"Sedap.. rasa nak tapau laaa"
Danggggggg kan dah cakap tadik makan sekali mesti jatuh cintan.
"ok tapau 3!!!"
Benarnya 2 tue untuk i... ngeh ngeh
*Sekali jatuh cintan memang cintan abis laaa

Makan wif cendol pun sedap. Rege : RM2.50
Perangai betul c Tipah nie, konon faveret cendol tapi tak makan cendol. Huhuhuhu bebukan jer peel!
Juz Bebelan LidiaSuraya : Terpikat kata kata motivated from my fren "ur life so unique, enjoy it. Dont get stressed!"  Betul gak kan? Bila rasa diri unique aka special kan kita rasa happy n bahagiaaaa. Terussss rasa happy n nak jejolly like jelly bean! lalalala.
 

15 people luv this entry:

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

part Komtar masih wujud yang tak tahan..errr...Komtar nak kena roboh ke???? ada masa kasi amik gambar....tempat lepak masa study kat ILP Pasir Gudang dulu

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Huwawawawa sebab bangunan keliling dah robohh tu. ok kan kupenuhi permintaan kamu ye.. Nostalgia laaa tu.. Hehe

~Beb~ said... [Reply to comment]

ini klu mse pose tgk ni mau begado ni ;p

btw selamat berRamadhan :)

Boni Kacak said... [Reply to comment]

best betul lah orang yang bila stress ni asyik nak makan je.. saya bila stress ni jadi tak ada mood nak makan pulak

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@~Beb~:opppsss ok no entry makan makan during ramadhan ni...hahahah slamat berpose yer u ... :)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Boni Kacak: apa kata pujuk diri sendiri p jalan jalan carik makan sedap. sure berselera punya laaa.

Remy hazza said... [Reply to comment]

sedapnyer kacang pol tu......
teringin....... he3

tapi sama ler ngan remy....
kalau stress...sanggup pi jauh2 cari makanan sedap......

Roslan Putra said... [Reply to comment]

stress jgak... tatau nak makan ape kasi ilang stress ni... biasa makan asap jerr...
sib baik... tak gomok pasal asyik makan je bila stress...

Papa Mifz said... [Reply to comment]

PM tak kira stress atau tidak mulut nih asyik nak mengunyah jer...huhu

MamaEma said... [Reply to comment]

bahaya gak yer..kalau stress nak makan ni..huhuhuhu

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Remy hazza: Ha kan layan selera yang tak der... tapi biler makan sedap ilang stress

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Roslan Putra:Jangan sampai kembung masuk angin sudahhh hehehe susah plak nak carik minyak yuyii kan?

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Papa Mifz: Amboi PM lagik bahaya ini... Bisa rosak diet guweeee

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@MamaEma:Hahahaha Terapi Minda MamaEma

gadisBunga™ said... [Reply to comment]

haritu saya ada beli kacang pool juga, tapi taktau la haji ke bukan sebab belinye kat bazaar ramadhan BBU je. :D