Tuesday, July 10, 2012

Lambakan Nasi Goreng Seafood Stulang

Hai. Ok arini mode sangat bosan, so meh i citer slot jelajah carik makan i. Jelajah la sangatkan, padahal kat area JB je. Hahaha. Dah lama sangat kepingin nak mengetest this Nasi Goreng Seafood Stulang. Ramai dah berjanji nak blanja tapi x terpergi pergi pun. So semalam atas dasar mode x best so harus la p dating mencarik makan sedap sedap. Google punya google still confuse kat mana laaa gerainya sebab kat area stulang nie memang banyak gerai pun.

Sorry yer boss not in mode nak p course, i nak p cari makan makan sedap. Ehhhh ingkar yer tipah. Adoiiii
Setelah terpinga-pinga carik gerai baca kat blog ada yang kata kat sebelah 7 eleven tapi tengok-tengok kedai henpon. Ngan ramahnya i tanya jer, mujur bertanya kalo tak sesat jalan. Memang gerai nie terselindung pun. Kalo dari jalan utama stulang tu akan nampak Restoran Zorro, so korang kena jalan till ujung blok yang sama tapi belah belakang. Sebelah tu ada kedai bundle kasut. Kalo x bertanya tadik memang sesat. Dah la restoran nie tak bernama, pelik sungguh, ke i je rerabun ayam ni adoiiii.

Ha gini je ghuper gerainya, payah betul nak carik kat tepi tangga rupanya tersorok.
Kat sini famousnya is nasik goreng seafood, those tak makan seafood huhuhu jangan sedey, bley makan mee hun ayam jer. Nasik goreng sini digoreng ala ala tepanyaki. Tu yang lainnya kot x pakai kuali. Cam biasa i order milo tarik, salu kalo order minuman panas mesti cawan kecik jer kan, ini gelasnya sebesar gelas juice.

amboi abang nie malu malu plak i snap gambar.
Ha teka apa di dalam? Jeng Jeng Jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Taraaa pastinya ... Nasik Goreng Seafood,  bungkus daun pisang tu!!! Tetiba teringat nasik ambeng huhuhu. Lambakan ok, memang banyak, terkulat kulat i nak makan tapi biler bersembang-sembang tak pasan plak dah clear. Hahahaha

Dilupa jangan si Siakap Bakar, kechewa pari pari dah abis huhuhu. Tapi tetap sedap!
Memang sedap ok nasik goreng seafood ni, padal la glamor. Kalo tak silap i rege Nasik Goreng ni RM8 kot n Siakap tu RM28.  I rasa la sebab orang yang belanja tu yang rasa super sedap tue kot. Hahaha. Gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati. Tot dah makan sedap mode is better.. tapi... :( Jum rini nak carik makan apa plak yer?

Juz Bebelan LidiaSuraya : Ways to terapi minda ; makan makan, jalan-jalan, sopping-sopping n mencantik-cantik. Camner gaya anda terapi minda yer? Haaaa tau tau... mesti p karaoke ni? men bowlink? renang renang ke tepian?

24 people luv this entry:

Anum said... [Reply to comment]

macam sedap je

Remy hazza said... [Reply to comment]

unik... mkn nasi goreng dlm daun pisang..... terasa keenakannya......
tgk ikan bakar pun boleh tahan...... hu hu hu...
lapar nie.....

Remy hazza said... [Reply to comment]

lagi satu.....lama nyer menghilang.........

~Beb~ said... [Reply to comment]

sodap nampakkk.. milo gelas juice tu camne?

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

wow!!!!!!!!!! serius nampak sangat2 menyelerakan!!!

afzan said... [Reply to comment]

ohoo.. lepas ni boleh merasa nasi goreng lambak ni. kat stulang eh? lama tak makan kat sana

ghost writer said... [Reply to comment]

aku tengok jam kat tangan, dah jam 4 petang. lunch aku hari2 adalah sandwich. bila tengok entry nih, aku macam fight utk makan. haha.

ஜ miss klanika ஜ said... [Reply to comment]

tak penah merasa lagi nasi goreng pesen ni. hehe

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Anum:sedap num, x rugi try dah la banyak.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Remy hazza: Haaa kalo dah bungkus daun pisang memang lain feelingnya kan. Ha ah pasni i rerajin update k. :)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@~Beb~: alaaa ain milo tu banyak saiz gelas juice tue, pemurah betul tokey kedai nie

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Boni JLL3: ye boni, should try k kalo u datang stulang

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@afzan: p laa tapi jangan pinga pinga plak nak carik restaurant tue cam i ritu

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@ghost writer: alaaa makan jer esok esok sambung sandwish ag. hehe

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@ஜ miss klanika ஜ: ha lain skit laaa tue yang glamour tue

zulhilmi tempoyak said... [Reply to comment]

mcm stail jugak... kat mn ek..??

hajiMete said... [Reply to comment]

mcm nk kena try nii.. ihikss

Mama2Q said... [Reply to comment]

alamak, salah timing la datang sini, kul 12.50pm ni perut dah la tgh berkeroncong, terus meleleh air lio..hahaha

diana said... [Reply to comment]

kat korea pun ada orang masak nasik goreng gini...tengok kat tv la..tak pernah pun pi korea..heheh

Syazwan Che Deraman said... [Reply to comment]

sedapnyaaa..
wan dah lama tak makan seafood.
jealous.

hehhe.

berapa ekor dia letak udang dalam tu?

Mr.Clive said... [Reply to comment]

wahhhh best best! i like! mesti sampai menjilat jari tu kan? hehehe

MamaEma said... [Reply to comment]

sanggup cari sampai jumpa kalau makanannya memang sedap

gadisBunga™ said... [Reply to comment]

wajibbbb terjah!

Rizal Sadiman said... [Reply to comment]

wahh GB pun smgt nak terjah2 nasi ni..