Friday, July 13, 2012

Senibonggggg Wif Laici!

Disebabkan selera makan masih meruntun...so arini masih ag dalam mode jelajah cari makan. Ye laaa bila tak der mode camni harusla pandai memujuk hati supaya makan bebanyak, kang x makan tiup angin terterbang plak huhuhu. Di sebabkan ramadhan pun semakin hampir, so haruslaaa makan-makan sedap sebelum pose tapi hakikatnya ganti pose pun x bis ag lalalalala.

Ok destinasi today is Anjung Senibong, mana ag kalo bukan di Senibong, JB. Buka pose here sangat moment tau coz sambil buka pose ley tengok sunset. Waweiiiii romantika di amooor gituz...Awwwwwww.

Gini le ghuper restaurantnya di senja2 hari. yang lampu panjang-panjang tue 6 corner yang meriah.
Sebenarnya i x penah makan kat Anjung Senibong ni pun, arini terpengaruh wif set-set yg tersedia. Bagus taktik berniaga derang nie, depan depan kedai dah ada tepek menu set so korang tak yah la gusar kalo terlebey budget ke apa kan. Almaklum tengah bulan kena budget-budget skit. Sebenarnya kaki nak melangkah ke 6 corner tue, tapi tengok ramai n i pose, ada i buka azan isyak plak kang. Haruuuuu kan. So lincah lincah tengok menu, order n ngap ngap n blah...

Set for 10 pax is RM300, 6 pax is RM150 n 2 pax is RM49. Kami pilih set E tapi request ganti sotong wif butterrrrrr prawnnnnn nyummy. Lama tu ngidam tapi x dilayan huhu, semua nak dilayan kang buntal jadiknya.
Berbuka wif laici, mode x ok memang akan minum air sedap-sedap kalo mode ok i akan minum milo tarik jer. Eh sebenarnya laici ni include in set tadik. Lupa plak nak mintak add on jadik Teh O Laici mesti lagik sodap kan?
Tinggggg magic - sekelip mata dah sampai foodnya. Maybe sebab set so they prepare pun cepat. Terbaek laaa ayuh buka pose
Ikan 3 rasa : ok sedap tapi kuah skit lupa nak pesan kuah lebey.
Butter Prawn : halllaaaa nak yang butter x garing :( Frust ag..... so bley teruskan mengidam butter prawn
Tomyam Seafood : Sedap secukup rasa masam manis semua ngam. Hirup sampai licin tu.
Kailan Ikan Masin : Banyak batang jer ingat i kelinci ke? Ehhh rasa so so jer ikan masin pun so so jer.
Ting magic ag - dah bersih dalam berkelip2 mata hehehehe. udang pun kopek sendiri huhuhu.
Alhamdulillah konyang den dengan rezkiNya. Ok done :)

Semalam pose, arini berjubah buat julung julung kalinya. So harusla memotret diri sendiri. Awwwwwwww
 Juz Bebelan LidiaSuraya : Ramadhan nak dekat dah, sudahkan anda ganti pose tahun lepas? Lalalala.

18 people luv this entry:

ஜ miss klanika ஜ said... [Reply to comment]

laici, ikan 3 rasa lagi. peerghhhh.

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

boleh dikatakan tempat ni agak menarik lah buat saya... macam teringin je nak makan kat sini

Remy hazza said... [Reply to comment]

rege boleh tahan.......
tak mahal sangat....food namapk cam sedap sangat...... tapi restaurant sweet sangat..... nampak keromantika diamor TU.....

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

Senibong JB?? kat mana ek??? ( sambil menggoogle )

Telor Power said... [Reply to comment]

genap 3tahun tak jejak kaki ke senibong
huhuhuhu baik petang samapi ke malam mmg best lepak disitu



dgr2 harga dah mahal eh dah tak mcm dulu disebabkan ramai pelancong dari negara jiran dtg menjamu selera disitu? betul ker?

Roslan Putra said... [Reply to comment]

bestnya... makan besar tu...

Bobo said... [Reply to comment]

not bad gak harga dia.. makanan pun nmpk sedap tp jauh lah dgn kl hehe nnt sampai johor boleh tjkkan :)

MamaEma said... [Reply to comment]

wah, makan besar tu...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@ஜ miss klanika ஜ: sedap ajer.. Lg2 buka pose kn

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Boni JLL3:Mari mari mai senibong

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Remy hazza:Yup yup enviroment mmg terbaek.. Moment tu...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@faizal abd fathi:Kat area permas jaya u.. Ley nmpk singapore gituzzz

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Telor Power:Betul tu food jb mn2 mmg mahal tp kn pilih kedai laaa... Tu i amik set tu.. Supaya x larik budget.. Tgh bulan tu.. Huhu

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Roslan Putra: x besar pun buka pose jer :)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Bobo:Bolehh ajaaa donggg

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@MamaEma: biasa biasa ajaaa ... Bak kata najwa latipp ehhh

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

suasana kedai ni nampak best lah..

gadisBunga™ said... [Reply to comment]

ala...ingat ada gambo sunset tadi.. :D