Friday, March 23, 2012

Teruja Domino!

Ok, Ok, Teruja, Teruja. Meh nak tanya sikit. Saper dah makan Domino Pizza? Hahaha ok noted. I jer yang teruja terlebey... Korang mesti dah banyak kali makan kan?  n also mesti dah berdelivery delivery bagai kan? Amboiii Amboiii Amboiii Bahagia nampaknya korang. Good! Apa ag cara nak membahagiakan hati selain pergi carik makan makanan-makanan nan sedappp. Ye dak? Tapi lagik bahagia kalo "Ding Dong. Pizza Domino di Pintu!" Walllaaaaa sweeetnya kan?

Ok kalo salu i memang Pizza Hut's Fan, pantang ada Pizza baru kuwar pasti nak jadik orang pertama pergi merasa. Kali nie i nak tukar taste skit, ayuh kita bergendang gendut kenyang kan peyut kat Domino Pizza.

Ok i tak tau camner nak ngoder, so help help! Terpaksa sengih sengih kat konter ni, lucky x ramei orang.
Ok menunya pun super padat sampai tak tau apa yang depa jual. Tapi yang sebenarnya memang i tak geti order. Nasib laaa bawak orang yang pandai order. Waweiiii but still nak gak tanya camner nak order. Ayooooo, buat buat tak tau plak yer. Ok cara-cara nak order nyer begini ye para penonton, bapak-bapak, ibu-ibu, semua yang ada di sini  :
1 - Pasti n tak tipu mesti die akan tanya No Tepon korang. 
Nak simpan dalam database la. So next time order bagik jer no tepon korang k? 
* So guys, sila laa pasang telinga kalo kat depan tue ada awek cun k? n for gurls,  jangan perasan plak cashier tu nak ngorat korang. Hahaha dasar perasan san san.
2 - Choose ur crust. 
Ok sila pilih choices of 4 kalo tak silap, samaada Classic Hand Tossed @ New York Crust @ Crunchy Thin Crust @ Cheezeeeeee Burst Double Decker Crust. Apa??? Cheeeezeeeee??? Terbeliak mata lalu gelap mata terus order ok kerak Cheezeeee pilihan hati plssssssss. No doubt ok!Cheeezeeee! Cheeezeeee!
3 - Choose ur sauces.
Ok sila pilih choices of 3, samaada nak Domino's Pizza Sauce @ Spicy Sambal Sauce @ Top Secret Sauce. Ok tak der perkataan cheeezeee so i tak teruja lalu lupa sauce apa yang i order.  ( T__T )
4 - Choose ur topping (s)
Ok pilihan topping yang sangat variety, sila bersedia utk pening. Ada chicken, tuna,  prawn, meat, veggie n berbagai laaa. Cth chicken je ada BBQ la Classic la Pepperoni la Aloha la Extreme la. Ok pening. so i cakap nak chicken, suka hati korang la nak bagi yang mana janji chicken ok chicken! 
* Sebab nya kalo order kat kedai Thai telur bistik  @ tomyam chicken mesti dapat telur bistik meat @ tomyam seafood. So i bagi clear disini, chicken, no meat meat, no daging menglembu plssssss.
DONE! Tahniah. Sebab anda dah berjaya make ur own Pizza wif ur own selera! 

Diingatkan konsep Domino Pizza nie more to Delivery ok. Diingatkan ag its a World's Leading Pizza Delivery Expert. Derang expert tang delivery jer, tu yang bley rpomise hantar within 30 minit. So tak der derang nak entertain korang ngan kerusi empuk cam Pizza Hut, pinggan, mangkuk, sudu, garfu, inikan aircond yang nyaman. Damn i makan dalam panas ok. Tapi nasib laaa Pizza derang sedap kan? Cheeeeze tu dah cukup buat hati i girang gumbira.lalalalala

Ok pada rege Rm32. 1 Regular Pizza + 1 Garlic Bread (Besar n lembut ok. Sangat lembut. Ermmm letak kat pipi mesti lembut. Eh! Tapi tak der mushroom soup untuk cecah-cecah) + 2 tin drinks
Nampak cam lempeng jer kan tipis kemain. Tapi dalam tue ada cheeeeze cair ok.
Ohhh myyyyyyyy, cheeezee cairnya lebey hebat dari Cheeeze powder Pizza Hut. Oh myyyyyyyyy soooo pekattt n soooo nyummy sehingga menjilat dagu eh silap jilattt cheeezeeee cair yang suka nak leley jejes jejes tue. Setitik pun i tak bazirkan. Ohhhhhh myyyyyyyy terujanya daku! Sorry yer para penonton, bapak-bapak, ibu-ibu, semua yang ada di sini, goyang yuk. Hahahaha!

Ok satu jer yang tak berkenan di hati about this set, sebabnya drinks ada air gas jer. Choices of Pepsi, Revive n 7 Up. Helloo i kan tak minum air bergassss. Nanti mabuk camner? Ok fine! Pergi minum air bekal jangan banyak bising yer tipahhhh. Kedai sebelah pun ada jual air.  TQ

Tinggggggg selepas beberapa minit. Licin ok. Hahahaha YESSSS I am a Pizza Loverrrrrr, Chocolate Loverrrrr, Great Loverrrrrrr wawawawawawa sila sepak pipi sendiri.

Kelassssss ko kan layan Domino plak, pasni mesti  jari salu nak gatal dail 1300-888-333
"Helloooo! Helloooo! Abg Domino, tolong antokan Pizza Domino to me boley???"
 Hahahaha makin laaaa naik berat ko kan tipahhhh oiiiii.
Pendapat i about Domino Pizza plak :
* Pizza yang cam lempeng ni memang tak muak ok. Real Pizza adalah Pizza yang tipis cam pizza pizza di Italy. Ehhh pepandai jer kan?  
* Sesuai di makan ketika panas n makan bersama c Pizza Loverrr. Ok dah angkat tangan. Kalo x der kawan, bley ajak i temankan korang makan. Confirm licin n berselera korang makan. Hahaha. Cuba makan sorang mesti makan seslice dua je kan? Membazir namanya tue. X baik membazir tau! 
* Sesuai untuk Delivery. X sesuai untuk Dine In. Pizza anda akan sampai tak sampai 30 minit! 30 minute Delivery Guaranteed. Kalo dihantar minit ke 31 maknanya anda entitle for VOUCHER Pizza Regular. Jangan perasan nak dapat Pizza yang sampai tue free free plak ye.
* Sesuai untuk tapau for Long Distance Travel. Sambil drive drive borak borak makan pizza. Kelassss ko tipahh, bukan salu makan chips ke nak ilang ngantuk ketika memandu? Makan Pizza - kenyang - ngantuk - tido kat mana-mana perhentian. Awwwwww. Bahagia hidup kan?
* Ok memang sedap! Jum pekena ag Domino Pizza. Sekali makan mesti korang nak lagi n lagikkk. Eh ye ke? Ke i jer rasa camtue?

Juz Bebelan LidiaSuraya : Gendang Gendut Tali Kecapi, Kenyang Peyut Suka Hati, Bley Nyanyi Nyanyi...Lalalalalala.

27 people luv this entry:

Alieza Dayasari said... [Reply to comment]

domino.. inti byk. roti nipis.. i like...

nk pg bali... kalau nk pg. roger saya.. boleh saya rekeman kan pak supirnya..... pemandu saya hari tu islam.. so yakinlah sikit....

whitecappuccino said... [Reply to comment]

sedap domino pizza ni!

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

hahaha peberet my boss ni..kalau suruh order pizza dominos ajer yang lain dia xmooo!

Primadonna Jahat said... [Reply to comment]

sejak dah pekena dominos pizza hut dah xpandang dah..sedap xingat2..dominos ni yg bestnya bau cheese yang buat air liur meleleh

aloha ciken dia best

remyhazza said... [Reply to comment]

nak cikittttttttt!!!!
tapi dominos memang the best in town !

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

wowwwwww memang sedap! saya sokakk tapi saya ada pengalaman pahit bersama mereka....eeeee mencikkkkk dah jadi pelanggan tetap baru timbul masalah...huhh makin hari makan lambat sampai kerumah...pastu siap tersalah2 order...walaupon kasi free (lambat/salah order) tapi masa yg terbuang tetap dikira rugi...

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

perghhhhhh!!!!!!!!!!!SERIOUSLY..awak berjaya melaparkan saya..hahahahaha.......tak dinafikan domino pizza ni pun sedap jgak...cheese dia lebih menaikkan nafsu daripada pizza hut...adoi..lapar lapar

Azlan Strider said... [Reply to comment]

perghh..u membuatkan i rasa lapar..jom makan pizza..hahaha

Regards,
-Strider-

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Alieza Dayasari : i pun like jugakkk.. Ha ah teringin nk p Bali.. Nnt we contact2 k... Ln kali nk g nk bawak i pun boleh.. Ehhhhh
Whitecappucino : ha ah sedapp kn kak.. Masih terliur sampai saat ini
C'axoera : wahhh bley geng ngan ur boss la kalo camtu kan. Tp mmg sedap ok. X dinafikan
Primadona jahat : wahhh should try ni aloha chicken.. Fr next try ni..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Remy : mmg betul kn remy.. Best in town. Mmg x nyesal order kn??
Bitt : oooo ye je bitt. I z onh test delivery2 ag. Wahhh mesti kenyang mkn pizza domina ni asik dpt free vaucher je kn? Ke branch situ yg bermasalah tu?? Hehehe
Boni JLL3: ye betul mmg laaa tak ley handle bile tang cheezeee die kn. sedap dr pizza.
Azlan : jum jum.. Tp tgh2 mlm dah tutup dah ni.. Apa kata esok u dail n deliver kn pd i.. Huwawawa "ting tong domino pizza di pintu " howww sweeet

Pocket said... [Reply to comment]

pocket rasa domino's lagi sedap dari pizzahut yang dah makin mengarut nak wat fusion lah apo lah...

domino's jgak yg original n best o all.. tastier pizza :D

arekymz said... [Reply to comment]

I prefer pizza hut instead of domino ni.
sebab... errr.. sebab...
tak ada sebab lah.
pizza hut jugak berada di hati.
:P

Uncle Jonni said... [Reply to comment]

huhu... dah lama aku x berdomino...
huhuhu

Mr.Clive said... [Reply to comment]

hohoho syoknyerr dier makan domino's tu...tapi mamam sorang2... >_< xajak! :(

Ujie said... [Reply to comment]

saya biasa mkn pizza hut je, tp baru2 ni ada try domino..mcm lebih sdp sbb bhg roti tak le byk mcm pizza hut.

eyryn said... [Reply to comment]

hehe.. baru hari tue makan dominos..
sebab ade kupon :)
dapat diskaun :p

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

sedapnya...

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

kan? kan? hahahahaha


ni datang nak gtau ni.. sambungan da siap da..sile le terjah yer..hahahaha :P

My Life's Journey said... [Reply to comment]

salam pekenalan ..time umi baca entri ni ..umi telan air liur ..sebab pic gambar pizza tu mengugat umi hahahaha


sedappnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..umi suke entri ni ..nyam nyam makanan kegemaran ku :)

Mama Ema said... [Reply to comment]

lebih sedap dr pizza hut kan

:: nia rashid :: said... [Reply to comment]

terliur plak tgk pizza pics nie...*gulp*

Mohd Norafzal said... [Reply to comment]

haah kak saya rasa domino better dari mi goreng mamak..eh2 better dari pizza hut.sbb domino tak muak :)

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

errr..sekali baca macam baca manual cara membeli Domino Pizza...apapun Domino ruless...dap oooooo

Joe_Hans said... [Reply to comment]

xsuker makan pizza, dominos & seangkatannyer... acaner?? hahahaha

budak penjara said... [Reply to comment]

tak try pizza king lagi..xde kat mesia ni kot..tym dok obesi dlu sllu mkn pizza king..meleleh beb..hehe

Syuhada said... [Reply to comment]

Ni dia pencinta durian suda datang...wahahahh....
Td baru g tesco terjumpa Restaurant Thai..nmpk pulut mangga lah...tp x beli pon sbb da kenyang....:'(

Daddylicious said... [Reply to comment]

dominos mmg layan...hehe