Saturday, March 17, 2012

Stress | Mari Bersopping...

Anda Stress? Camner nak tangani? Mengamuk sambil baling-baling barang n mulut cakap "Mencik, Mencik, Mencikkkkkkkkkk!"? Marah-Marah sambil makis n hamuns lalu terkeluar rude word dkdhahsjkahsa ? Bawa kete laju-laju sambil bukak lagu kuat-kuat n crying melalak pun kuat-kuat ? Belasah-belasah orang sampai patah riuk sampai puas hati ? Ehhhh. Ok semua tue tak betul ok. Diulang suara tak elok!

Ok i pun bukan pakar motivasi pun nak ajar korang "Cara tanggani stress" huh, tp meh la i share salah satu cara i tanggani stress, pasti lepas tu muka bercahaya-cahaya gumbira... Ingat, diri anda lebey tau cara mengumbirakan diri anda sendiri more than others kan? So hanya diri anda jer tau cara terbaek nak tangani stress anda. Orang len hanya bley kata jer, tapi anda jer yang bley menrasionalkan diri anda sendiri. X gitewww ? Wink wink ;)  

Banyak jer caranya untuk tangani stress dengan cara yang berhemah kan? So salah satu yang paling i suka buat n tak boleh nak control diri apabila stress adalah.... BERSOPPING!!! Rerasanya ramai gurls yang akan setuju. *time mode waras pun susah nak control aura nak bersopping inikan waktu stress. hwehwehwe . Tapi apa pun korang sopping la secara berhemah, ingat-ingat diri jugak nak makan apa sampai ujung bulan. Jangan plak korang zazzzz jer Credit Card tu sampai reach limit. Ok i prefer cash than card. * Tetiba huhu But mostly gurls jugak akan jadik kuat makan biler stress kan? * ok ni nanti-nantinya entry plak k

Ha ni tangkapan semalam. Stress meeting i abis awal, meeting my fren sampai ke petang tak siap-siap. So lepak Alamanda sat nak tengok John Carter kemain ramei orang! Stress ok Stress, ke SKII ok SKII? Hahaha. "Apa **i****s?" Harusla carik product baru!
Sebab bila stress hati tak berapa nak gumbira n dalam hati timbul pelbagai rasa yang meluap-luap eg: rasa gerammmmsss, marahhhhhhhhs, mencikkkkkks, frusttttttttts n bla bla bla. So bila dapat bersopping baru la rasa cam lupa jap stress tadik n happy n puas hati.  Hahahaha boleh pakai ke cara i nie?

Jangan nak kelentong sebab stress ok? Yang ini bukan dah ada dalam wish list ke aritu? Kenalkan c whitey yang  baru muncul dalam hidup i. Sukaaaaaaa senyum sampai telinga. ( ^ ~ ^ )

Also Whitey Jersey kedapatan while ke Langkawi aritu. Stress! Eh ye ke? Bukan patut beli Chelsea Blue ke? Mode : semua nak white! Hahaha

Andai dapat kuggenggam erat jari-jemari mu, Mengharungi nista hidup yang penuh berliku, Harapan ku kau mengerti dan cuba memujuk hati, Terima diri ku seadanya | Again OST Vanilla Cokelat ag. Haha Tapi cara gak tangani stress dengan layan lagu lagu faveret anda kan?
Juz Bebelan LidiaSuraya : Apa pun cara korang deal wif stress harusla x menyusahkan others n tak datangkan keburukan to other n diri sendiri k? So apa korang buat yer biler stress?

26 people luv this entry:

POSH76 said... [Reply to comment]

soping mmg stress yg paling mujarab...jgn terlebeh sudah hehe

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

waaa, as usual, shopping is women favourite!! :D

Mr.Clive said... [Reply to comment]

hahah tapi cara u tu untuk menghilangkan stress teramatlaaaahhh mahal!kehkehkehhh

Azlan Strider said... [Reply to comment]

wah..kalau macam nie i tangani stress boleh bengkrap..hehe..i prefer dengar music kuat2..hehee

Regards,
-Strider-

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

huyoo real madrid..hehe :D

stress then shopping? wow, kaya tul..hehe

caliph shuriken said... [Reply to comment]

klau cmni kena stress slalu kn, hikk...

Papa Mifz said... [Reply to comment]

Biaso kalo stress tgk muko Mifz then reda la stress tuh ;-)

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

shopping mmg terapi yg mujarab untuk wnita hehe..

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

wahh untung u...u stress u buleh shopping..kalau i stress konpem tak buleh shopping langsung....hehehe

selalunya bila stress saya kena swimming...pastu makan coklat 1 bar konpem hilang stress sebab lepas makan coklat kepala migrain terus nak tidur sebab penat swimming..hehehe

Mr.Clive said... [Reply to comment]

selamat pagi! :) harini stress x? hehe :P

khairul said... [Reply to comment]

sakannya shopiin

Mohd Norafzal said... [Reply to comment]

kemain kakak.jap2 entry bertarikh 17 Mac..lepas tgh bulan, dan akk sopping apa???perghhh menanah mata!!! hahaha

*jom cuci2 mata tgk gmbar bukan2 hahaha :D

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

hehehehe..sempat lagi posing masa shopping ek.hehehe

Prince of Noob said... [Reply to comment]

byk shopping

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

kena simpan duit nak gi sydney nnti huhuhu


p/s: dapat tak my address ???

Edy Fee said... [Reply to comment]

wow kerlas la pkai SKII...
hehehe byk duit spend kat situ..
beg pon bleh tahn...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Posh & RFA : Yup setujukan wif sopping is women fav. hehehehe bisa ilang stress.

Mr Clive : ok arini mood baik tak stress. cam tetau gaji dah nak abis. tue yang tak stress so no sopping . ;)

Azlan : ye laaa dengar muzik pun best. Kalo stress sebab kechewa harus layan laju jiwa jiwa. hahaha

Zuan : woooot real madrid ok.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

caliph shuriken :wwoooo bahaya sesekali tak per. anggap like reward diri. (ada je alasan kan)

papa mifz : ye laa tengok telatah budak budak pun hati gumbira kan?

zoey : ye i mmg amat setuju!

bitt : swimming pun best gak kan. main main air. i like. also cokelat memang terbukti melegakan. Eh cokelat lover gak ek cam i?

Mr Clive : ok arini tak streess so tak sopping ag.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

khairul & Prince of noob : stress nya penangan

afzal : huwawawawa tue yang tengah letih tunggu gaji ni
*dah tengok dah u all GBS gathering. Seronot yer kamu..

Boni JLL3 : x sopping pun mmg sempat pose.. ehhhh

c'axoera : huwaaaaa nak ikut nak ikut... ok dapat dah add tunggu ek i nie memang pemalas nak p pej poss... apa pun i roger u biler i dah pos k. ;)

Edy Fee : baru nak ngetestttt. Cantek ek beg tu.. TQ wink wink

Udinz.com said... [Reply to comment]

fuyoo..ganas to awak..bershoping lah pulak...
saya makin stress rsanya kalau shopping..duit abes..hhee

Lia said... [Reply to comment]

wahhh... shopping sakan mmg terapi minda kan.. wink wink

Mr.Clive said... [Reply to comment]

hahah takpe,takpe...ujung bulan da dekat da...keh3

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

hahahahaahha..tak sopping ke?

remyhazza said... [Reply to comment]

kalau stress shopping dan mkn ler best.... smlm lepas keje terus pi Bukit bintang......ha3...
klia - BB - cyberjaya.
pastu ZZZZZZZzzzzzzz!

Mama Ema said... [Reply to comment]

pergh..semua barang berjenama

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

cuti lagi ke cik kak ni hehehe