Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday #9 : Apa? Rm700 Satu Skop Kerja?

Maid dah jadi essential dah nowadays kan?

Basuh Baju + Sidai Baju + Lipat Baju + Susun Baju + Iron Baju = RM 700???
Kemas Umah +  Sapu Umah + Mop Umah  +  Basuh Umah = RM 700???
Memasak + Mengoreng + Menumis + Merebus + Memanggang = RM 700???
Jaga Anak + Mandikan Anak + Makankan Anak = RM 700???
 Total = min RM2800 ??? 
WHATTTTTT??? mengarut bukan? Korang Setuju x?
* Ewahhh Ewahhh gaji Maid Baru Keje mengalahkan gaji Pegawai Kerajaan Baru Keje hokkayyyyyyyy!!!

Juz Bebelan LidiaSuraya : Korang rasa para para isteri boleh claim tak gaji camni ngan para para suami nanti? Ok put some trust to ur spouse yang korang pasti boleh hidup bahagia bersama ok without maid. Tapi ada maid, its a bonus kan? Boley ada so much time wif sang suami n sang anak. Ehhhhh!

25 people luv this entry:

Anum said... [Reply to comment]

mahal, sgt2 mengarut

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

kan mahal kan? Mengarut kan?

careno said... [Reply to comment]

Saya nak gajikan maid dengan 1 tugas sahaja.. tugasnya mengikut arahan saya... so, sy bleh bg arahan apa pun utk die buat...

Azlan Strider said... [Reply to comment]

agaknya lepas masak tgh hari ape lagi maid tu nak buat??tengok sinetron laa sebab keje lain dah ade orang buat..hehehe

Regards,
-Strider-

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

careno : ha kan?? betul gak tue.. baru la berbaloi baloi bayar rm700 kan?

Azlan : yaaa betul. siaran tv semua derang hafal. Gosip artis pun depa layan.. hahaha kita yang keje pun x sempat melayan.

Uncle Jonni said... [Reply to comment]

baju.. basuh sndiri... seminggu skali pon xpe = jimat rm700.

kemas umah sendiri... seminggu sekali pon xpe = jimat rm700.


kehkehkehkeh...

remyhazza said... [Reply to comment]

Rm700 satu kerja????
teman kat opis belambak3 keja.... tapi satu gaji jer jugak....
melampau !

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

lupakah ajerr!!

ghost writer said... [Reply to comment]

orang senang sanggup bayar untuk kesenangan yang lebih.

Mr.Clive said... [Reply to comment]

hahah betul beutll...jgn manja sgt...keh3

Bitt (double IS) said... [Reply to comment]

yup...costly...kalau ikutkan approval malaysia yg sebenarnya ada 2 jenis yg boleh apply maid :

1. utk jaga baby
2. utk jaga ibu/org tua yg sakit

ntah mana dtgnya buat kerja rumah bagai...hahaha tu la kita dah terbiasa..kasi peha nak betis ;)

Edy Fee said... [Reply to comment]

DIORANG DH JD SGT DEMAND..TU LA BG MUKA SGT

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Uncle Jonni :jimattt poket .. huwawawawa
Remy : Tu laaa kita kat opis macam macam keje tak ler sedemand gitue..
c'axoera : ha kan.. luperkan sajer..
ghost writer : pemalas sebenarnya.. tapi tak cukup masa la i guess
Mr Clive & BItt & Edy Fee : bagi muka sangat kan...

Mama Ema said... [Reply to comment]

kalau gitu rela berhenti kerja...dan kerja pula maid..

khairul said... [Reply to comment]

mengarut kan

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

wah...macam mahal je??

faiz fakhirin said... [Reply to comment]

nanti msti ramai student lepas blajar apply jadi surirumah...dpt duk umh besar...hehehe

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

melampau sgt =.=" baik bg org malaysia ja jd pembantu rumah..membantu rakyat sendiri kan.

Mr.Clive said... [Reply to comment]

mari kita ramai ramai jadi pembantu rumah!!heeee~

Nini D.. said... [Reply to comment]

Nini "keje dirumah" & op coz boss kasik elaun setiap bulan :)

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

rm2800... kena tukar profession nih... kerja tak teruk mana...gaji...perghh!!

acheeqa farhana said... [Reply to comment]

rasany terlalu byk kot 700 tu...aiseyyy...

AwieKashi said... [Reply to comment]

errr...terima ksih -,-

delarocha said... [Reply to comment]

kemas rumah sendiri jeee

Hanif Idrus said... [Reply to comment]

Mahal-mahal