Tuesday, March 6, 2012

WISH LIST #3 : Watch aka Jam Tangan | Bonia vs Cerruti

Machammmm dah nampak jer yang berkenan di HATI tue. Eh Eh.Memang berkenan la.
REGE : Murah-murah sudah laaa. Nak murah beli jer jam 10 hengget, bley dapat banyakkkks so bley tukar pakai selama 2 bulan. Cun gak idea tu. x kisah murah janji ngetop in hand
* Tapi aritu jumpa tempat ada 25%. Berbaloi baloi rasanya nie. Tapi lepas 25% pun still mahal lagi. x MURAH pun ok...

TABUNGAN : Entah DANA mana nak keluar ni. Orang kata menabung skit-skit lama lama jadik bukit tapi i menabung skit asikla perabiskan je. Again REWARD DIRI alasan yang baik nak booooroooos kan? kan?

Tapi kalo yang ini lagik ok. Why OK? Sebab no tue 1881.
JUSTIFIKASI : 

Ok jam tangan i dah lebih 2 tahun. Eh ye ke? So rasanya sesuai la kot kalo nak berpaling pada si puteh yang lain plak. Tapi Bonia nie jangkahayat lama boleh tahan ni. Also 2 years warranty. Sila pastikan warranty card tersimpan rapi. Rerasa kalo calar pada 1 Tahun 11 Bulan, dapat ganti baru tak? keh keh.Ok i tak niat nak rosakkan pun. Akan jaga baik baik kalo dapat ni.

Jam tangan kan dianggap aksesori, so dari i beli gelang mas beribu-ribu hengget baik beli jam yang tak je kan? Ewahhhh. Pandai jer compare ngan yang lagik booooros ko nak belanja kan. I suka yang ala-ala gelang. x suka tali-tali n titanium bagai ni ehhhhh.

Ok. Jam tangan ada digital n analog. So i minat yang analog. Lagik mencabar minda yang tak der no. Main agak-agak jer. Nanti kalo terlambat bley bagi alasan "ala ingat baru kul 4 tadik, rupanya dah kul 5"  Eh sajer jer kan, dah siapkan alasan awal awal. Bijak x?

ehmmmmmm (mode pikir sambil pandang kanan nak kukuhkan justifikasi)

Teringin nak beli jam sendiri plak, lagik scheeeewet kan? Tapi kalo rezki turun dari langit. Senyum jer laaaa lereeeeeeeeet-lereeeeeet.

Last sekali, mode now minat white, phone white, handbeg white, jersey white so jam di  tangan bukan white. ~ justifikasi paling pendek tapi make sense. haha.

Ok done!

Korang rasa Swatch Titanium bergaya tak?
* ok tiada kaitan wif gambar hehehe. 
Kira setuju je la yer wif Cerruti eh BONIA nie. OK? Ngeeehhhhh
* ok tak mampu nak pakai cerruti ni. Mahal bebenorrrrr yooooowwww

Juz Bebelan LidiaSuraya : Episode Vanilla Cokelat malam ni, again cinta yang tengah blossom dihalang oleh kedua keluarga. Also ada Ariana Mikhail. Suka dialog Mikhail to Maysara semalam "Awak ada pilihan untuk bahagia atau kemewahan?" Tapi Maysara pilih kemewahan. Maysara la yang pilih , ha kan dah menyesal. Kemewahan nie tak bisa bawa kebahgiaan yang berkekalan. Kebahgiaan akan kekal kalo kita pandai blossomkan dengan dibajai cinta. Ewaaaahhhh. Cakap kemain. 

22 people luv this entry:

remyhazza said... [Reply to comment]

remy setia dgn swatch... dah pakai hampir 13 tahun.... dah tiga kali tukar batery..... 2 kali tukar tali... tapi masih bertahan......
hari2 lenjan pi opis.....
swatch the best lah..... memang membeli kalah memakai.....

cham's said... [Reply to comment]

bonia tu buatan m'sia...tapi kalo ati dah chenta rembat jerk! tapi kalo bos tanya nape lambat dtg opis ari ni...bleh jwb "oh, jam buatan m'sia kena ikut time m'sia...ari tu i dtg awal ikut waktu timor leste" HAHAHA

cham's said... [Reply to comment]

bonia tu buatan m'sia...tapi kalo ati dah chenta rembat jerk! tapi kalo bos tanya nape lambat dtg opis ari ni...bleh jwb "oh, jam buatan m'sia kena ikut time m'sia...ari tu i dtg awal ikut waktu timor leste" HAHAHA

Potrait Admirer said... [Reply to comment]

Bonia ok jer,skarang pun gah guna jam bonia..memang cantik hehe..

Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

Amboi!! Taste. Beli kat paklan satu kay

Mama Ema said... [Reply to comment]

akak tak pakai jam tangan pun..

Udinz.com said... [Reply to comment]

sah mahal ni...

hamzah ian said... [Reply to comment]

pergh.. mahalnya jamm

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

bli jgn tak beli..reward tuk diri sendiri..hihi..

the puffy clouds said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
khairul said... [Reply to comment]

jgn terbeli yg ciplak sudah la

Azlan Strider said... [Reply to comment]

tak reti nak pilih jam tangan..kalau tengok jam semua nampak okay jer...

Regards,
-Strider-

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

remy : ooo ye ke? memang berbaloi-baloi ek?tapi i tak berkenan laaa plak. hehehehe
cham : ye la bila hati dah jatuh chenta kan, rembat je la ek? Bley tambah alasan ag kalo terlambat kan? Haha
PA : design bonia sangat variety n sangat santek kan? i like...
APL : Eh bukan ritu paklan nak present kan jam ni ker? ehhhhh

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

ME :wah boleh plak x der jam ek? mesti tgok jam kat handphone kan?
Udinz & HI : hahaha x laa senyum jer
Zoey : tu laa alasan tu jer guna nak boros kan??
TPC :Tq for ur voting ;)
Khairul : itu laaaa kan...
Azlan : Kena mengetast kat tangan dulu mana lagik padan. kan?

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

nak satu boleh? ehehe

Papa Mifz said... [Reply to comment]

buat la pilihan yg tepat yer..:)

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

amboi cik lidia.. citarasa tinggi ni... bahaya.. :D

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

pun okay and tampak cool if your choice is bonia. :)

Abg Stalker said... [Reply to comment]

SWATCH!haha..cool~


rewardkn diri mu ;)

Syazwan Che Deraman said... [Reply to comment]

heheheh..boleh pakai alasan lewat tu!

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

wow! nice watch :D

karno Cahjimbar said... [Reply to comment]

eh siapa yg blang bonia buatan malaysia, bonia watches itu buatan jepang, klo bonia hand bag bru malaysia, gak ush sok tau dah klo gak tau,,,