Thursday, December 15, 2011

SBPA - Mampu Suntik Semangat Baru Kakitangan Gomennnn


Apa lagik yang paling menarik bila menyentuh tentang opsyen SBPA (Saraan Baru Perkhidmatan Awam) ini kalo bukan pasal tangga gaji baru? Ye dak? Sejak di warwar mengenai SBPA, semua kakitangan awam ternanti2 jadual tangga gaji baru. Haaa penantian anda tidak menghampakan ok…  Tersenyum lebar la kalian kan kan kan?

Kelmarin wakil agensi dijemput hadir ke taklimat SBPA. Apa laghikk semalam jugak I dapatkan mereka2 ini nak tanya tentang isu ni. Haaaaa sebagai hasil nya, “SBPA memang lumayan dikkk oiii dari segi tangga gaji baru” itulah komen pertama dari mereka2 ini. I pun dengan rakusnya semak tangga gaji i. Rejki, Rejki. Terus I mengucapkan syukur n Alhamdulillah. Allah Maha Pengasih & Maha Mengetahui. 


Wah wah teringat zaman kegemilangan. Acecececeh. Rasa-rasa tahun nie dapat ag tak??? Harapan laaaaa...
Bagi I memang patutla ada rombakan gaji sektor gomen nie sebab gaji di sektor swasta amatla berbeda jika dibandingkan. Plus, kami jugak tak der elaun lebih-lebih masa ni aka OT (overtime) keje laaaa serajin mana n sebanyak mana, tetap statik jer gaji masuk tiap bulan. Huhuhu  Bila kena keje tang hari bercuti, ada la yang berbunyi. "Eh dapat duit lebih ke awak keje ujung minggu ni.” Haaaaaa rasa nak pelempang jer. Ingat I rajin sangat gaknya nak keje free-free. (sifat pemalas tetap ada dalam diri) tapi dah dipikirkan tang tanggungjawab tue.  Gagah n iklaskan diri buat keje sebaik mungkin. Bagi I apa yang penting (ala-ala wonderpet) … keiklasan n keseronokan bekerja laaa. So far I sangat suka ngan keje I walaupun ia selalu dijadikkan kontroversi (wowoooooo). Hahahaha ada I kisah??? Yang penting Happyyyyyyyyy.
Haaaa kan dah lerettttttt senyum tu. Hoyeiii Hoyeiii


Eh berbalik pada isu today, I rasa SBPA ni mampu menyuntik semangat baru pada kakitangan gomen. Sebab anjakan gaji n perubahan tangga gaji kali ini memang sangat lumayan bagi kamek-kamek ni. So for those yang bekerja gomen ni, ayuh lincahkan keje anda, jangan lemau-lemau ag. Nanti SKT korang bawah 75% nanti ley kena buang keje. Jangan main-main. Kalo dulu cukup susah orang gomen ni nak kena buang keje. Tapi skang tidak laghikkkkkkkkk okkehhhh  (haaa takut??? Dah jum buat keje rajin-rajin confirm ley naik gaji tahun depan ni) Mari kita tingkatkan prestasi. "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”. Yehaaaaaaaaa. I likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! (x malu like entry sendiri). Hahahahaha

Juz Bebelan LidiaSuraya: Arini I bangun seawal jam 5 pagi tu, punya excited nak p keje. Hahaha bukan I masuk opis jam 830 ke? OOO arini azam baru nak sampai awal-awal n buat keje rajin-rajin. Wahhhh pocoyoooo jer kan???  
 

1 people luv this entry:

pewarisX said... [Reply to comment]

Soo bley la blanje... Rejeki2 u ...