Wednesday, May 9, 2012

Jengah Jum Bayview Hotel Langkawi

Ok Ok arini terasa nak kembali wif slot jengah jengah hotel. Kira bley laa berangan bejalan kononnya. Nak sedapkan hati n gumbirakan hati. Berangan pun jadik la kan. Padahal duk opis senyap senyap siapkan keje yang berlambak membukit, mengunung n membagai nie. Ok jum lincah kita berangan ke Langkawi semula. Aceh padahal berbulan-bulan dah pergi. Ok tak per. Meh i share about Bayview Hotel Langkawi.

Ok Sangat recomended for those yang memang motif datang langkawi nak bersopping. Memang dekat!
Bayview Hotel Langkawi ni memang located betul betul di tengah tengah Pekan Kuah. Hanya 5 minit dari Jetty tempat Ferry berlabuh n 25 minit dari Airport. So senang korang nak sopping, jalan jalan depan tue dah jumpa tempat sopping-sopping. X yah amik teksi pun. Malam-malam ada pasar malam yang korang bley sopping ag. Nak g bergambar kat Dataran yang ada Helang tue pun dekat, kira 5 minit jer. Sebab Helang tue dekat jer ngan Jetty Ferry

Jalan kaki pun sampai here, tapi kami nek bus sebab bergambar pada panas mentari terik. pastikan bergambar here sebagai tanda reach Langkawi, Kota Helang.
Ok berbalik to Bayview Hotel Langkawi ni,  rate lebih kurang RM210 till RM750 n for gov rate dapatla murah sikitkan. Merupakan hotel 4 bintang yang for me agak selesa jugak la.Jum layan gambar la. Malas la nak bebel banyak-banyak

Not Bad. Simple n welcoming
ok ok lobbynya sangat welcoming tapi tak der ler bermewah mewah pun n kat tepi tue ada konter untuk korang nak book untuk spa kalo nak wink wink (^ ~ ^)

Bilik Twin Sharing yang sangat selesa. Waweiiii
Selesa kan?
Ok my name is Dear MR 825 hahahaha. Best la bley tgok promo yang hotel ni buat tru TV nie. Bijak Bijak TV skang yer.
Ok tak cukup hanya menilai bilik sahaja kalo x nilai Bathroom. I paling suka bathroom yang ada bath tub. Bley berendam menenangkan diri sengsorang. Lagik best kalo ada buble n wangi.  Rendam sampai kecut n confirm badan wangi seminggu
Toleh Kanan... Okey Bersih.
Toleh kiri, Yezzaaaar ada bath tub! Wallaweiii. Wangi la badan seminggu ni!







Toiletteriesss for those pengumpul tegar. I dah tak terlayan nak mengumpul ag. Buat tumpah jer duk dalam drawer tue














Ok enuf about room. Jum kita merasa food kat Flamingo Coffee House. Agak sedap n banyak pilihan. Yang best ada konter omelette. I kalo hotel ada konter omelette je dah heaven for me. Bley makan ngan juadah yang disediakan. Dah cukup leret senyum bila dapat omelette di pagi hari. Kalo dapat telur mata goyang lagik laaaaaaaaa. Sedappppp nya.

Ok section makanan berat.
Ok section minuman n desert n fruitt. Tutty Frutty je tak der. Eh
Telur Mata Goyang. Mee hun jer menu diet i. Aceh!
Ok cukup takat itu tang makan. Selain tue gak ada Spa Alun Alun here pada rege yang reasonable. Bley try, tapi i tak try pun. I bersauna jer di sauna room. Memang aktiviti faveret mesti nak bersauna. Feel so hot while sweating all over body ok.

Swimming pool at level 4. Soo Soo jugak tapi best sebab tak der orang. Kolam ini daku yang punyaaaaaaa. Gedebushhhh

Alun Alun Spa
Feel shooooo hot in here, tapi i bley tertido plak. Bley gitew? Asik laaa tido tido. Haihhh
Ada Gym yang so so jer. Cukup syarat je ek? Amboiii
Bilik seminar yang sangat sejukkk n selesa. Rasa nak tido jer. Ehhhh again membuta je kejenya c Tipah

Ok done mereview about this hotel, kesimpulannya hotel yang selesa n sangat strategik lokasinya. Nak carik local food pun senang dah namanya in town kan? So korang bley la terai k. Nah lawat here untuk more info.

Juz Bebelan LidiaSuraya : Kadang bercuti-cuti nie memang best untuk release-release tension n merehatkan diri. Kalo berseminar dalam bercuti camner plak tue? amboiiii amik kesempatan yer c Tipah. hahahaha. Eh terasa nak makan cokelat laaa plak. Ehhhhhh


17 people luv this entry:

remyhazza said... [Reply to comment]

memang best.... sebab betul2 kat tgh2 pekan kuah.... bukak pintu hotel terus pi shopping....he3

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

bestnya...bila nak pergi langkawi pun tak tahu lagi

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

wahh tak penah duk bayview ni lagi... mesti mahal n sentiasa penuhkan.. maklum le btul2 ditengah pekan .... turun bawah je haji ismail .. :D

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Dlu mse kck2 sll klu ke langkawi ke sini la mak abah bwk.. I miss those day! Mmg kat tgh2 pekan kuah. Dlu ptg2 ade bazar mcm psr malam kat bwh2 tuh siap dgn gerai2 mkn kaki 5. Mmg chill. Tpi x tau skrg.. Punya la dah lame tak pgi.. InsyaAllah nk pg bawak dorang plak la nnti.

shahrazali said... [Reply to comment]

wahhhhhhhh..nmpk best dan mewah lerr...nk jgk gedebushhh..hehe..

Gen2Merah said... [Reply to comment]

memang nampak mewah.... syiok la kalau dapat santai di sini... pasti ketenangan minda akan tercipta... (",)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

remy : haaa betul laa bukak bukak pintu dah nampak tempat sopping kan?
faizal : jum jum p langkawi ... best gak jauh beza dah ngan last time i p waktu kecik kecik
syahirooAhmad : yupp kedai cokelat pun banyak i likeeeeeeeeeeee
FM : ye ye betulll ada ala ala pasar malam. InsyaAllah pasni bawak ur parent plak yer nanti
shahrazali : jummmm gedebushhhhhhhhhh
Gen2Merah : memang syiok kalo bercuti kan cekgu

Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir said... [Reply to comment]

akak best nye.... nk pegi... bilik tu mmg best... besar....

Papa Mifz said... [Reply to comment]

oh nice jugak hotel tu yer...

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

lambatnyer bulan 9!!!!!! nak cuti nak cutiiii lelamaaaaaaaaa =))

Azlan Strider said... [Reply to comment]

wah..rindunya nak gi langkawi..leh makan cokolat bebanyak..hahahaha

Regards,
-Strider-

khairul said... [Reply to comment]

dh lama x p Langkawi

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

waa nice la hotel ni..

Gen2Merah said... [Reply to comment]

salam Jumaat yaa..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

MZAT & PapaMifz & Zoey: ok selesa tapi x besar sangat this room
C'axoera : wahhh nak kemana.. nak ikutttt.... ehhhhh
Azlan : ooo chocolate lover jugak yer. bley geng
khairul : p laaa buat autoshow langkawi plak. ewahhh
Gen2Merah : salam jumaaattt cekgu!

MamaEma said... [Reply to comment]

saya baru balik hari sabtu lepas dan stay kat hotel ini selamat 8 hari...my room is mr. 717...eheheh

Vanilla Chocolate said... [Reply to comment]

apa jenis bilik yg ada bath tub tu? hehe..i suka bilik yg ada bath tub maklum la kat rmh tak ado bath tub.hehe