Friday, May 11, 2012

Jumaat, Aku Jatuh Cintaaaaaaaaaaaaaaa...

Friday, I’m in love, I’m in love, I’m in love….. Friday, I’m in lo – o – o – o – o – o – ove! 



Hahaha ok sebenarnya nak citer kat korang about this new drama, Friday I'm In Love yang bersiaran pada jam 830 malam setiap Khamis di TV9. Mengisahkan c Awang lakonan Qi yang sangat mudah jatuh cinta dan kecheeewaaaa. Yang lawak about this drama adalah sejak he sambut ulangtahun umur 21 tahun, he akan jatuh cinta pada tiap kali Friday n yang pelik hanya bertahan tak sampai seminggu. Kira before  Friday he akan break-off dan akan kechewa giler tahap melampau. Konon jer tu, berdrama jer lebeyyyy esoknya Friday he akan dengan mudah jatuh cinta ag wif other gurl plak. Haihhhh lelaki, ini machaaammm pun ada ka?

Sifat Awang yang sangat manis mulut la menyebabkan he sangat mudah menemui cinta, tapi he sangat gelojoh n sangat berkobar-kobar biler bercinta until most gurl jadik tak selesa lepas tu. Paling lawak biler he tak abis abis nak propose those gurl wif a ring.... bukan Habib Jewel Diamond Ring tapi Transformer  Ring  Limited  Edition him! Ayyyyyoooooo gugurl mana yang nak? Aduhhhh kalo i pun i reject mentah mentah. Bukan  materialistik tapi memang x sesuai betul hahahahaha. Tapi lagik tak sesuai n meluat tengok biler lelaki suka mengurat ngan minta no tepon gurl even jumpa di pasar malam adoiii nampak sangatkan mana mana pun mengatal. Geli leher den... Ohhhhh, pleaseeeeee la nak berkawan pun jangan laaa nampak gelojoh camtu. Ewwwwwwwwwwwwwwww.

BFF - suka plak tengok lakonan Hero Vanilla Cokelat n Bella Delly as couple in this drama. Nampak serasi n sweet plak
Ok balik pada this drama yang dah Episode 4, ok those terlepas bley repeat kat tonton.com ok. Kira 4 episode nie dah 4 kali he jatuh cinta. Mula-mula wif Amy, Bella, Chery Sha n latest wif Dina. N fenomena ini diperasan oleh 5 rakan BFF him lakonan Nellydia Senrose, Nabila Delly, Aiman Hakim Redza, Zoey Rahman dan Ryzal Jaafar. Kawan kawan yang sangat care dengan c Awang nie membuat teori yang he akan jatuh cinta pada Friday dan akan Break-off pada Thursday dengan gurl bernama A- Amy B-Bella C-Cherry Sha D-Dina dan E F .... or mungkin till Z? Sejauh mana kebenaran teori depa? Mari kita sama sama tunggu episode seterusnya.

Yang best about this drama is jalan ceritanya yang kelakar n menghiburkan la. N reason setiap wanita yang kechewakan him. Amy mengaku she dah berkahwin hanya kerana tak selesa ngan gelojohnya c Awang ketika menunjukkan cinta to her, Bella plak merupakan wanita yang berminat to wanita, Cheery Sha-gadis indi yang hanya anggap c Awang teman tapi mesra n dah ada BF pun dan Dina tinggalkan Awang sebab she sangat materialistik n malu nak nek motor bumblebee milik awang. Hahahaha memang terhibur. Jum layan...... 
Kena lantik Love Cupid ni untuk Awang temui cinta sejati. hahaha. Anda jatuh cinta hari apa? Teeet soklan cepumas!
Ohhhh lupa plak katanya c Awang terkena sumpahan angkara perselisihan faham ibunya. Jika before he turn 22 he tak bertemu cinta sejati, maka Awang akan bertukar menjadik..... HAMSTER!!! Alolololo chomelnyaaaa la aiiii kalo Qi jadik Hamster. Hahahaha
Friday I'm In Love by OAG | Cinta datang dan pergi Lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi!
Friday, I’m in love, I’m in love, I’m in love…..Friday, I’m in lo – o – o – o – o – o – ove!

Juz Bebelan LidiaSuraya : Ada yang mudah jatuh cinta tiap tiap minggu pun boleh meet calon. Adaaa yang sukar temui cinta n ada gak yang sangat tak boleh melepaskan cinta. Ermmmmm macam macam angkara cinta kan? Love is blinddddd... as far as the eye can see... Deep and meaningless, words to me... easy lover, I need a friend...Road to nowhere, twist and turns but will this never end! Eh tetiba teringat lagu lama. lalalala.

40 people luv this entry:

faiz fakhirin said... [Reply to comment]

best ker crite tu?

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@faiz fakhirin:

best jugak boleh laaa untuk menhiburkan hati....

remyhazza said... [Reply to comment]

tak tahu...... dah lama tak tgk tv.... he3...
selalu tgk axn jer....

diana said... [Reply to comment]

akak pernah dengar orang kata lelaki kalau masa bujang dia mudah jatuh cinta,bila dia kawen dia akan setia..
ye keeeee????
tak percazya je..kan??
hehehe

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

wah..macma menarik je

shahrazali said... [Reply to comment]

mcm best la plak cite tu lepas baca ni......nk download la nnti...

khairul said... [Reply to comment]

oowh..ingat ka luv apa tadi

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@remyhazza: ha ah remy i pun tgok kt tonton je hehehe

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@diana: oooo itu macam ek kak? Bgus laaa kalo gituw nakal sblm kawin, lepas tu setia berbahgia laaaa rumahtangga ek kak

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Boni JLL3:Try laaa layannnn

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@shahrazali:Jum doload...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@khairul:Hehehe

Papa Mifz said... [Reply to comment]

jarang berkesempatan tgk tv skrg nih...MIfz yg konker tv tuh...huhu

MamaEma said... [Reply to comment]

tak pernah tgk pun..

budak penjara said... [Reply to comment]

wah de sinopsis citer la kt cni..leh jd pengarah filem ni haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply to comment]

jarang dapat nengok tv... tp nengok gambar cm xbest jerk cter2 tu.. hehe

Liza Razak said... [Reply to comment]

saya x pernah tgk lagi drama ni.serious rasa menarik pulak bila baca review awak ni.x sabar nk tggu hari jumaat ni !! :)

Gen2Merah said... [Reply to comment]

wahh, macam menarik ja cerita ni tau... nak juga layan drama2 cinta ni sekali sekala.. ehehe..

Jom counting to Friday... (",)

afzalsukasuki said... [Reply to comment]

haha sy sem[at tgk 1st episod dia je kakak :D adeh tak sangka akk minat citer bergenre cenggini plak kikiki :D

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

xtgk lagi.....

Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir said... [Reply to comment]

best ke cite ni? mcm nk tgk je nnt.... sbb ade qi n aiman... qi ni pandai berlakon n mengacara...

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

ritu ade gak tengok preview dia.. nampak cam best. nak tengok gak lah~ tapi jumaat depan. hihi..

Pondok Usang said... [Reply to comment]

penghulu segala hari... =) Selamat Menyambut Bulan Rejab...

Mr.Clive said... [Reply to comment]

cis!tertipuuu!!haha
ingatkan u yang jatuh cinta tadi...heheh

~US~ said... [Reply to comment]

cam behhhh je!

Hafiz Abdul Tahir said... [Reply to comment]

akak, senyap je...hik hik hik.... nak dengar gak cerita apa update akak... hehehe

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Papa Mifz:sama laaa nie pun tengok di tonton jer... layannnnn

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@MamaEma: dah banyak episode dah nie

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@budak penjara: tue angan angan x kesampaian. saya layak jadik pelakon di bumi nyata jer. hahahaha

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine: Bolehhh laaa layan layankan bosan tue

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Liza Razak: opssss citernya khamis tau

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Gen2Merah: counting nak fall in luv ek? Alalala

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@afzalsukasuki: kalo dah tonton semua citer akak layan.. bosan nya pasal

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@c'axoera ヅ: esok tau chootz, masih belum terlambat

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir:ha ah lawak qi dalam ni. teringat him jalan jalan cari cari makan

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@syahirooAhmad: Esok tau.

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Pondok Usang: Tq slamat bulan rejab jugak yer

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Mr.Clive:hahahaha tipah tertipu yer? Maaf tipah tak niat nak menipu... Acehhh

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@~US~:boleh laaa layan layan kan

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Hafiz Abdul Tahir:ok ok sori sori akak tertido... lama betul akak tertidoooo yer. huhi huhi