Sunday, December 16, 2012

Jum Terjah Hatten Melaka

Yuhuuuuuuu. Saper suka pergi Melaka? Haaaaaa angkat tinggi skit... * Pengsan laaaa angkat tangan sendiri. Ye I memang suka p Melaka. Melaka is... ermmmmm aaaaaaaaa ermmmmmmm memang best laaaaaa. Ok hampir all hotel there i dah terjah. Tapi satu pun tak review. Almaklum busy ngalah tokoh politik inikan ketua puteri acehhhhhhhhhh. Apa ntah yang dibzkan pun i sendiri pelik. Mana mana g pun nanti nanti laaa i hapdet bila angin rajin datang yer. Ok maka dipikirkan tidak adil x pernah nak review hotel di Melaka, maka pick one... yang paling latest adalah Hatten Melaka. Lagipun hotel baru kan mesti laaa share info ngan korang serba skit.

 Pesaing to Equotorial Melaka i guess.
Hatten Hotel ni terletak betul betul kat Dataran Pahlawan tue. Thumbs up! Damn syok this hotel. Actually baru jer operate n still under renovation. Tapi price pun murah murah ag sebab ada promo ag. RM228.20 for weekdays n RM286.20 for weekends but those for gov servant u can enjoy the rate RM205 for weekdays n RM263 for weekend. Tapi hati hati k kalo kena time peak season atau cuti umum mau kena surcharge. Like mine waktu booking x plak cakap ada surcharge time check in ada plak. Haaaa sebagai pengguna bijak i memang x nak bayar laaa. Yesss they apologize n give me back my RM58 for surchage. Waweiiiiii seee malu bertanya mesti they telan jer my RM58 tu. Bley dapat bercup cup coconut shake klebang tue. Hahahaha
Hotel Lobby?
Tapi tiba tiba jer kat lobby cam tertejut jap.. nie kaunter pertanyaan ke check in kaunter. Sooo simple n tengok derang nie cam berborak borak mesra jer kat situ. Oh rupanya its juz temporary check in kaunter. Patut laa tak berapa nak gah like those 4/5 star hotel lain. 

Bagus staff ni bley layan i bebel tanya itu ini n sangat helpful
Most of the staff memang sangat helpful. Imagine i dah turunkan barang kat lobby. N buat buat terpingga lak x tau mana tempat parking. Ehhh staff nie siap naik kete skali n tunjuk tempat parking n anta ke room lagik. Ohhhh my u are really nice laaa. Im shoooo touched!
Luas bilik ni bley main kejar kejar tanpa langgar bucu katil. Hahahaha
Haaaaa masuk masuk bilik. Luas gak siap separate kan ruang tidur n ruang nonton tv tue. Siap ada 2 TV ohhh myyyyyyy. Ada sofa yang best untuk landing while tengok tv. 
Sedap landing sambil menikmati coconut shake yang di tapau dari klebang. Hahahaha
Haa tepi tue ada tempat untuk bancuh tea, coffee or milo? I prefer milo!
King size ok sooo puas guling guling n bantal sangat empuk
Haaaa tengok ada tv ag. Sooo landing atas katil sambil tengok tv lagik syok.

Cam biasa masuk masuk otel mesti akan bebel bebel hahahaha. Suka nak komplen itu ini.
Simple jer x der bath tub... huhuhu x ley laaa i nak rendam air sabun.

Ok nie view from tingkat 15 yang tak berapa nak teruja memandang.
What i like most here is hotel ni x kedekut karen. Banyak jer sediakan soket soket elektrik (ye ke panggil soket?) Haaa tepi katil ada situ ada sini ada. X yah rebut rebut nak caj handphone atau berpusu-pusu caj handphone bawah tv. I paling suka kalo hotel sediakan soket nie kat tepi katil sebab waktu tido kan we charge phone. So biler alarm bunyi tak ler kena bangun jejauh. Tapi ada posibility tak sedarkan diri matikan alarm . Bangun p toilet pun boleh tak sedar inikan matikan alarm from bed. huwawawawawa.

Haaaaa jum jengah pool. Memang teruja n kedalaman yang ideal for me. Luas terbentang. N ada kerusi-kerusi dalam air. Bley feeling feeling ketika duk verangansss.* oh veranganssss memang hobby sejak dari azali... huhi huhi.

Bawah Pool Kids, Atas Pool Adult!
Ada pancuran di dinding from here tingkat 11 bley nampak view bandar Melaka. Tapi wat best is kolam nie terlindung dari matahari. So bley renang renang tanpa pakai sun block. hahahaha.

Sekali pandang cam kolan ikan mas pun ada gaksss kan? Gulp Gulp mulut ikan mas yang shoo chubby n chomel. Ehhh
Ruang ke Swimming Pool
Ok kat sini ada tempat melepak untuk baca paper atau ber wifi. Wifi here laju n freeee berdezup. They akan bagik password while check in. Haaaa camtu laaaa. Hotel dah mahal kena laa bagi free Wifi kan kan kan? 

Ok jum jengah bfast plak.

Kaunter food memang banyak walaupun maha ramai orang breakfast still x yah beratur or rebut rebut. Memang awesome food. So variety.

Hallaaaaa x de sandwiches! :(

Harus laaa pilih table yang nearest to food kaunter hahhahahahaha Blakang tue semua pilihan makan ada. Roti canai sedap. Nasik Lemak pun sedap. Mee hun pun sedap. So jangan banyak komplen mari kita makan.

Omelete yang mewahhhhh n xtraaaaa cheese
Walau mee hun nampak pucat tapi sangat sedap.
Ok bagi i hotel nie sangat sesuai for those yang nak pusing pusing n berjalan jalan ke Melaka. Sebab nak parking kete area nie kan jem. So stay here korang bley jalan jer ke Dataran Pahlawan, Taming Sari, Rivercruise, Jonker Walk atau mana mana laaa here. Hotel not bad walaupun belum buka sepenuhnya. Dijangka by end of this year, baru laa beroperasi sepenuhnya. Haaaa by the time tue rate mesti naik to RM3XX rasanya. Haaaa time promo nie p laaa merasa. Ehhhh Sooooo like a beeessss. Hahahaha


Niat p Melaka sebenarnya nak p umah orang kawin, tapi sempat menyinggah ke Klebang Coconut Shake. Sedap tau! Nanti i cover later k. Ermmm tetiba kepingin ag huwarggggggggghhhhhhhhh
Bebelan LidiaSuraya : I did what I like n I'm enjoiceee n I'm happy. Only us can take good care of our self. So stop hoping others will bring ur happiness, kepadaNya saje kamu berdoa yer. Others only can see us happy n anggap we are totally happy 24/7. Take Care yer. lalalalala.

11 people luv this entry:

Remy hazza said... [Reply to comment]

not bad hotel tu........ room dia nampak nice sangat....... siap ada 2 tv lagi...........

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

berapa harga satu bilik ni sis?

sharul izam said... [Reply to comment]

saya orang melaka =)

boni kacak said... [Reply to comment]

wah...betullah..memang luas betul bilik dia..hehehee

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

cantik hotel dia.

Joe_Hans said... [Reply to comment]

dah seminggu dah tinggalkan melaka... hampir 2 tahun setengah tinggal kat sana... MElaka mmg best! :)

afzalsukasuki said... [Reply to comment]

alamak jamban seethru ni yang malu2 alang nak memerut nih

Karukord jagau said... [Reply to comment]

best2...nnt nk try pegi sana lah :)

Sheikh Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

Hi Lidia...saya belom duk sini lagi. Bolih cuba sbb salu gak datang melaka anak blajo sini...jumpa lagiiii

Amanina said... [Reply to comment]

Salam.. 1st time singgah sini :)
Tak perasan pulak hotel nie masa pegi melaka. Cantik.

Amsyahril Syahril said... [Reply to comment]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.