Thursday, September 6, 2012

Merdeka di Legoland Malaysia

Salam Merdeka! Aceh bukan dah September ker? Hahaha ngigau betul. Ok dimana n apa anda lakukan while cuti Merdeka ritu? Celebrate? Atau amik kesempatan beraya dari rumah ke rumah? Musim open house kan? Ok for me sepanjang life x pernah I terjebak counting tanggal 12 malam to celebrate merdeka, hatta new year. X pernah tau! Bagi I cuti merdeka tu baik laa I p relax relax dan bersantai santai di rumah. Lagik best kan? Tapi kali ini I terjebak ke… 

Jeng Jeng Jeng LEGOLAND!!!

Muka happy jer dapat masuk Legoland hohoho
Ha mesti korang x percaya kan? Ye laaa legoland kan grand opening this 15 September 2012. But I was invited to their private event you on Merdeka aritu! x memasal terjebak dah la pakai seliper jer. Skit ag nak tercampaq waktu main roller coaster. I mean seliper bukan i yang nak tercampaq huwawawa. Meh I share my review serba skit about this legoland to those yang rerasa nak pergi terjah on 15 September ini.

Acehhh tempat wajib bergambar, pintu gerbang Legoland…ayuhhhh kita redah
Baper rege tiket?
Ha since Legoland nie the 1st in Asia kan? Jadik korang rerasa how much tiket masuk? Haaaa tarik nafas… Ok rege sekali masuk is RM140 per entry per person n RM110 for kids n citizen!!! Wallaaaaa mahal kan? Tapi soo worth kerana inside nie ada dekat 40 rides n luas Legoland nie 76 acres tau! N rides here banyak yang lain dari yang lain. Ye laaa Legoland kan. Nanti I citer dalam entry seterusnya k?

Be among the first in Legoland. Kira kalo ride nie buat hal, orang pertama yang tergolek gak laaa rekodnya. Huhuhu
Camner nak jimat?
Ok Legoland ada introduce Annual Pass. Ok regenya RM245 setahun. But that price during promotion now till sebelum grand opening 15 SEPTEMBER ini. Jadi korang cepat dapatkannya. Tapi lepas opening, still cannnnn nak purchase Annual Pass tue tapi pada rege asal RM275 per pax n RM210 for kids n citizen kay! Haaaa kira kalo beli sekarang jimat laaa RM30 hinggit kan. Means nak pergi setiap ujung minggu pun boleh beb… Main sampai muak! Ha baguskan? Sangat suggest to those yang duduk di kawasan berhampiran n those yang sangat suka p taman tema. Kalo yang penakut nak naik ride tue, I suggest korang pergi beli normal tiket, pergi sekali jer udah cukup! Hahahaha

Nak Jimat ag?
Kids-Go-Free Voucher



Haaa g KFC grab free ticket for ur kids!
Atau beli Munchy nie
Atau beli Dutch Lady.

* Sila check term n condition derang sebab semuanya lain lain tu. Freee for kids only yer! Tapi mummy n daddy, mama n papa, ayah n ibu, abah n umi silaaaa laaa bayar tiket dewasa k?

Ok, lokasi?
Lorrrr jenuh dah citer upernya lupa nak bagitau lokasi Legoland nie ek? Ok situated di Bandar Medini, Nusajaya Johor Bahru. Ok I yang orang johor pun salu sesat kalo tang masuk hingway ke Nusajaya nie. Bukan apa silap silap korang boleh terlajak p Singapore plak cos this route sama nak p Singapore tru Second Link Highway. So those ada gps bley set to N1⁰26’14” E103⁰37’2”Ok tak geti nak ajar korang so meh I tepekmap here!
How to get there! Semoga Selamat Sampei k?

Operation Hour? 
10am - 8 pm soon laaaa but now refer this ...

Jangan tersalah terjah ari closed plak yer. Haruuuuu kang….




Ha private event pun orang dah berkerumum. Kalo this Grand Opening, acaner laa kan tu?
Enjoyy ur day there! Worth to visit laaaa bagi I especially come with ur kiddossss memang best! Those who like rollercoaster, here alaaa alaaa jer tak mencabar minda sangat pun for me. Buat lepas gian bley laa hahaha. For me its theme park for a family!  Tunggu next entry for sneak peek rides n aktiviti di Legoland k?

Meh nak tepek lagu best.
Babak Cinta by Tengku Adil OST Bukan Bidadari, wahhh wahhh ada hati nak jadik penutup cinta konon. 

Bebelan LidiaSuraya : "Bercinta memang indah soft spoken la sweet la bagai. Lepas kawin amik, penumbuk pun naik muka. Pastu say sorry esok did again say sorry again. Ellooooo Easilynya kan? Ayooooo perangai sebenar keluar satu persatu after kawin, acaner tue? Tapi better reveal all sebelum kawin kan kira ada masa ag korang nak pikir pikir nak kawin ke idak kan? Kalo i? Kalo u all berani amik risiko? Ewwwwwww" Ehhh nie review citer Bukan Bidadari, kan patut i review about Legoland? Hwehwehwe!



22 people luv this entry:

Anum said... [Reply to comment]

seronoknya....

KorN said... [Reply to comment]

waa.. best nya die dah pergi dulu.. korn plan memang nak pergi bulan 9.. tp memandangkan macam baru open, mesti ramai, so pospon bulan 10 baru pergi... doa2kan lah sampai sane nnti yer.. =)

boni kacak said... [Reply to comment]

bestnya.. saya merdeka depan tb je. tercangak tgk tb.hehehe.. sana memang cantik kan tempat dia? bangunan2 pun nampak macam real je..

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

steady sis....

Remy hazza said... [Reply to comment]

wah.... dh sampai kat sana.... untung ler........ remy tak tahu ler bila akan sampai...... apa2 pun tempat tu memang best!!!!!

Papa Mifz said... [Reply to comment]

seronok nyer dah pergi Legoland...teringin juga nak bawak Mifz ke sano...

Syazwan Che Deraman said... [Reply to comment]

macam best.
tapi bagi wan yang tak minat dengan theme park ni,
ramai macam tak berbaloi plok dengan harganya.
huhuhuh

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Anum:ye num memang seronok tau!

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@KorN:ye tunggu tenang tenag skit... jangan sesat plak tau :)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@boni kacak:boni, sana memang cantek laaa tak jub tengok lego bley jadik building yang cantek yet soo real tau!

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@faizal abd fathi:aritu dah p jugak kan ...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Remy hazza:pergi tau remy memang best laaa should g lawat.. :)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Papa Mifz:mifz mesti terhibur dapat g sini punyaaaa

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Syazwan Che Deraman:rege memang mahal laaa but for me berbaloi SCD.. Tapi kalo berjiwa beachhh or pulau pulau maybe tak berapa enjoy laaa kot

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

amboi lidia dah pegi sana?...apsal tak cakap kat saya jom la gi sama2...kite orang JB nih relax sangat kan...sedara2 kat KL dah beli annual pass ish ish ish

gadisBunga™ said... [Reply to comment]

kite masuk legoland buat inspection je. main main belum...!!

nantilah, next january terus amik annual pass...puas hati! :D

**

tapi citer bukan bidadari tu pun best tau!

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Papa-NtiQ lorrr x cakap nak ikut.. hehehe saya pun pergi secara tak sengaja n secara tak sengaja dapat masuk n secara tak sengaja terplay all ride! wawawawawa. Ha ah kita kat JB nie relax jer ... tapi beli awal dapat diskaun tue..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@gadisBunga�: ok nanti tunggu entry main main ride plak k? ehhh tue die tangkap sudaaaa annual pass... kalo tak der kawan nak p bley bawak i ek? hahhahaha

~Beb~ said... [Reply to comment]

kaki roller coaster rupe nye! ikot!

maszull said... [Reply to comment]

assalamualaikum lidia...memang bestkan bila dah masuk Legoland...

seronok n enjoy je berada di dalam tu....

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@~Beb~:Yup yup mmg sangat suka rollercoaster... Jum! Uss ehhhh

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@maszull:Ye kn mmg patut ada anual pass so ley take own seweet time kt citu kn