Wednesday, September 12, 2012

Legooooooland!

Yuhuuuuu! Haihhhhhh, arini mode malas keje sebab pagi tadik mode dah spoil sebab kete merajuk x nak hidup! Azam baru konon tak nak late late p keje. Ewwwwwww thumprint merah ag for today. Great! Maka nak repair mode aka terapi minda, jum imbas moment to Legoland. Yang nak riki tempat untuk grand opening, silakan... X dapatkan annual pass ag? X per sempat ag nak beli. Eh rerasa ada tak orang nak belanja annual pass ni. Lalalala tau kan i memang like taman tema taman tema ghuper gini. Walaaawei...

Ok jangan lupa amik map! wallawei detail kan laaa skit Map korang nie! Ewwwwwww.
Ok Legoland nie ada 7 theme attraction korang kena terjah!  Haaa banyak kan? So sila laaa buat annual pass supaya semua celah korang ley explore. Ok malas citer banyak meh layan gamba yang x berapa nak cun sebab amik pakai camera phone jer pun... Janji sampai dah! Orang citer nanti bley laaa i mencelah. hahahaha motif betul ko kan tipah!

1- The Beginning

Wajib bergambar here hehehe
Alaa kira pintu masuk gerbang laaaaa. Yang akan welcome korang nanti! Kalo nasib baik ada maskot-maskot Lego tunggu kunjungan korang!

Barang here agak expensive. FM keychain semua RM19.90 huhu! Legooo kan.
Masuk masuk dah jumpa BIG SHOP! Hati dah tak keruan nak capai FM!!! Ok sabar sabar balik nanti bley tangkap. Lego jual kat sini ada diskaun 30% tue. Nasib laaa misi nie x dirancang, kalo rancang mau berkotak kotak lego i borong. So duk diam diam n layan all the ride!

2-Lego Technic

Nie kira masuk masuk belah kiri boleh gak kalo korang nak mula ngan bahgian kanan. Lagi afdal. Tapi dah memang i terpukau ngan Roller Coaster haruslaaa pilih laluan kiri. wawawawawa. Ada Roller Coaster Project X 4 penumpang sahaja. Ok scary bagi yang memang penakut atau trauma wif Roller Coaster atau berjiwa pantai! But for me "aku biasa biasa saja" hahahaha! Adoiii yang lebih mencabar tak der ker? Berlagak c Tipah nie kan.

Ok abaikan jer muka lakonan semula itu. Cam biasa dari azali ditakdirkan memang i akan naik roller coaster alone!  What to doo... Sorang sorang pun i menjadik! Wawawawawa

Aquazone Wave Racer ala ala naik jet sky ok! Best tapi bersedia untuk get wet sebab kena tembak ngan air. Also bley naik berdua n konon konon feeling naik jet sky tepi pantai. Recommended to berjiwa pantai! Awwwwwwwwwwwww!


Nie muka nak kena sepak paksa orang n peningkan orang lain naik cawan pusing pusing nie

Tips tak nak pening naik Technic Twister.. Tengok muka pasangan anda n bayangkan moment moment indah bersama. Wallaweiii apa jiwa jiwa plak nie! Confirm korang tak pening. Try laaa hahahaha. Ok kat sini ada gak Lego Academic utk didik anak anak main lego mahupun jadikkan robot dari lego tapi kena refer jadual kelas. Kelassss ko jah! Main lego pun nak p kelas! Bebudak jaman skang... Manjeeeeee ewwwwww

3- Lego Kingdom

Ok masih suka sebab ada 2 Rollercoaster Naga! Anak Dragon n Bapakkkkk Dragon, so test dulu Dragon Appreantice baru laaa korang hilang gentar nak naik bapakkkk Dragon tue.

Sabar menanti Q untuk terbang lebih tinggi eh silap meluncur lebih lajuuu! Waweiiii
Royal Joust - Geram kan tengok kuda ni x de orang naik but sadly only for kids! Alaaaaaaaa kechewa i, baru berangan nak jadik cowgurl cowgurl tadik! Yehaaaa Yehaaaaa! Ok frust (^_____________^). Ehhhhh



Ada 2 game funfair yang korang ley try. Baling bola into basket n laluan berdegung. Menang dapat adiah! Best tapi i main tak menang pun. Dasar tangan tak bedung kan. huwawawawawa

4-Imagination

Power Tower - Game nie paling best korang pull urself up n lepaskan terbabooooooo secara berduaaa-duaaan wahhh romantis gitew! Hahahaha tapi derang should bagik glove tangan, abis melelas my hand ok. Terus jadik kasar. Ehhh alasan, pada yang takut tue tunggu diam diam kat bawah tue, let someone pull me up! Ehhhhh.

Blakang tue ada Built n Test - Buat lego bentuk kete n test bley jalan jauh mana! Kelass provided! Memang kelassssss!


The Tower - Ala ala tower taming sari melaka. Wallaaaweiii Melaka.... Ehhhh


Ok ada 4D Movies sila refer jadual tayangan. Wajib! Jangan terlepas rugi nanti oooooo! But i think they should bagi flyers tentang this show di pintu masuk dari they tampal gini jer kat entrance 4D Show nie. Huhuhu

5- Land Of Adventure


Beetle Bounce - Alaaaa yang naik cam solero genting tu. Tapi nie tahap rendah rendah jer. So malas layan tak cabar minda hahahaha. Bley buat latihan for those yang takut nak naik solero genting tu ek. Ehhhhh


Paling best is here Lost Kingdom Adventure - Naik jip (jip la sangat) masuk piramid n tempak point-point guna laser shoot siap ada markah tue. Best laaaa lain dari yang lain. so WAJIB try k? Jum ada berani nak lawan menembak?

Jangan lupa bawak poncho k? Me suka jer nak wet wet ;)

Ada gak Boat di Water Slide yang confirm basah but aritu tak naik sebab still close ada masalah enjin. Bley gitew? jujur jujur adik adik here buat akak jadik serammmmmmmmmmmmmmm hohoho. So tengok jer dari jauh.

6- Lego City

Paling best here is ada Boating School & Driving School for ur kids. Chomel sangat sangat n kelakar tengok gelagat budak tomei tomei drive a car kat dummy jalanraya. Bisa terhibur ok! Jangan sampai excident udahla dik non!

7- Miniland
Ok part paling menenangkan n menakjubkan. All building terkemuka di Asia ada monumen here. Eh panggil monumen ker bukan replika? Made by 30 million block lego ok n take 3 years nak siapkan lego nie. Tapi sangat amazing cam tak cayer its made from Lego! This is the best part yang i like. Tapi malang while reach here bateri dah nyawa nyawa ikan. Huhuhu.

Rasa nak pengsan tengok boat nie from lego.
Pengsan ag
Nampak tak ada TGIF? Waweeeei
Wahhhh terus pengsan!
Ok sekian review serba sikit about 7 theme attraction. Selain tu kemudahan lain pun banyak n tempat baru mesti laa semua selesa n bersih ye dak? Dalam toilet pun sejuk beraircond, kemain!

 Tempat solat pun senang nak carik tak laa payah cam kat USS tue! Yang nampak ada 2 yang tak nampak ada lagik kot. So tunaikan kewajipan anda walau tengah yayaehhh! Ehemmmm
Ada Baby Care ok!!! Ada tak bibik nak jaga budak here? Hahahahah
Tempat makan bersepah n rege pun boleh tahan. Tapi apa kata lebihkan jualan di bahu bahu jalan? Cam leceh laaa nak masuk restauran manjang. Acehhh
Selain tue perhatikan all hiasan hiasan patung patung semua nya made from lego ok! Santek n ada yang bley berkata kata plak tue tertejut tipah! Tapi memang jakun laaa tengok lego lego sekalian
Ok ini made from Lego. Gagah sehhh bley pangku i. Waweiii dino hot! Ehhh Dino boroi! Muahhh Muahhh!

Robot yang tomei ehhh!

Memang perangai dari kecik suka nak gambar ngan maskot. Ehhh maskot ker namanya nie? Hahaha

Kesimpulan, wah cam karangan UPSR hahahaha. Lain dari yang lain n should go try test k. Wahhh gigih bercerita. Penat perah otak mengigatkan moment semula. So korang yang nak terjah ada laa sikit input about legoland kan? Enjoiceeeeeee urself

Ok dah penat tak larat jalan bley mintak mamat nie anta ke pintu keluar! Hahahaha!
 Juz Bebelan LidiaSuraya : "Life is too short to stress urself wif people who dont even deserve to be an issue in ur Life, Live, Laugh and Love.. Like a lot and a lot and a lot... Everyday! I choose to be Happy " Loiikeeee this motivation quote! So do i care people hurting me day by day? Tak tahan i angkat kaki jer laaa.. Ok Peace meh hidup dalam aman damai yuk?
 

22 people luv this entry:

Anum said... [Reply to comment]

nampak cm best nie

Lya Colours said... [Reply to comment]

wah memang seronok ni. kene spend tenaga yg banyak nak tour semua tu kan

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

wah.... best nih....boleh pergi..

Remy hazza said... [Reply to comment]

sayesssss !!!!!!
memang best giler legoland tu.... nak pi jugak satu hari nanti.....
asyik tgk sorang2 dok hapdet...jelesssss...he3

Papa Mifz said... [Reply to comment]

wah nmpk sungguh menarik...nak kene g nih!!

maszull said... [Reply to comment]

assalamualaikum lidia...salam kenal juga dr mama....

yer la mcm nampak je masa hari merdeka ari tu...kalau dah kenal hari tu kan bagus boleh spent time ngan teman alam maya ni...:)

x pe la lain kali ada masa boleh jumpa... dok pun satu negerikan...:)

ghost writer said... [Reply to comment]

tunggu aku terjah pulak, tahun depan jer lar. tahun ni dah padat dengan aktiviti.



*gaya vogue.. hihi

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Anum:Mmg best pun anum.. Try laaa honeymoon there ehhhh

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Lya Colours:Yup alang2 bayarnya pun bnyk kn..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@faizal abd fathi:Yup yup pergi laaa.. Aritu singgah je kn. apa kata masuk plk play ride.. Ada berani?

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Remy hazza:Promo legoland. Selaku anak johor.. Mehh dtg negeri johor..

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@Papa Mifz:Dtg laaa bawak mifz.. Byk aktbt fr mifz kt sini

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@maszull:Ok mama... Nxt time apa2 roger2 k.. ;)

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

@ghost writer:Yup yup thu reda2. Klo skang mesti padaf orang lg2 tdy opening.. Lalala

ch000tz axoera ヅ said... [Reply to comment]

Waaaahhhh menarik ni!

ch000tz axoera ヅ said... [Reply to comment]

comel² ajer lego giant ni kannn :D

Telor Power said... [Reply to comment]

bestnya.....

mesti dtg JB balik ni

Azlan Strider said... [Reply to comment]

nnt i datang johor u bawak i gi sini..ramai dah org update kata legoland ni worth the price..hahaha

Regards,
-Strider-

YaYaNsMuM a.k.a YM said... [Reply to comment]

wahhh...nampak sangat ohsemmm!nak pegi...nak pegi!hehehe....

Wak Gelas™ said... [Reply to comment]

wak pon dh penah sampi legoland nii.., tapi amek gambo kt luar jee.. uuuhuuU sodeyy ;-p

fairus said... [Reply to comment]

1 DAY NAK KE SINI.. CAMBEST JE..

Amsyahril Syahril said... [Reply to comment]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.