Monday, April 16, 2012

Wooo Wooo Payless???

Arini nk story pasal shoe. Ewwww tiba-tiba rasa lamanya x shop for wedges. Ehhh alasan la tu nk wedges baru. Ok baru-baru ni, jalan-jalan di Jusco, terjumpa dengan Payless Shoe Source. Wahhh dah namanya shoes kan haruslah i senyum lebar-lebar. Hahaha. Saper yg nak blanjer i shoe? Sila angkat tangan? Ok Ok enuf for this month bajet for sopping k? Dah banyak sangat perabih duit ni.

Why Pay More? Jum Payless ? Ehhh bukan kata mode berjimat ke?
Ok, korang pernah tak jumpa Payless ni? Lain tau konsep berniaga derang. Kalo salu korang p kedai kasut mesti ada sebelah je kn? Then korang try cocok x ngan kaki? Then menyusahkan salesgurl tu mintak size kaki korang kn? Salesgurl carik kat store, kelek kotak n bagi korang try. Ehhh x size la, cuba carik yg besar skit? Ehhh pilih color yg hitam ni jugak k? Eh carikkan pattern yang ni la jugak yer? Yang itu, Yang ini. Pastu korang test n rasa bersalah x membeli n terpaksa beli? Hewhewhew

Semua satu rak ni saiz my feet ok? Ha larat sangat si tipah nie nak foodtest? hahaha
Dan lagi... Kasut sukan untuk jogging n badminton pun adoooo eh!
Konsep kedai payless ni lain sama skali ok. They display shoes dua dua belah n siap dalam kotak n siap susun rak ikut size ok. So kalo kaki anda size 6. Duduk la ngadap rak kasut tu, semuanya size 6 ok, terai laaa sebanyak mana pun, catwalk la korang situ, takder saper nk marah. Sukaaaanyaa i. Eksaited terlebey-lebey. Kalo kenan tak yah susah-susah panggil salesgurl. Terus grab ngan kotak-kotak n bayar. Rege pun sangat reasonable. Antara brand here adalah Airwalk, Zoe & Zac, Montego Bay Club, Lower East Side and etc. Also shoes designed by Christian Siriano available here. Ewahhh. Apa yang i like is wedges-wedges here look awesomeeeeeeeeeeeeeee. Huwarghhhhhhhhhhhhhh! Ok bukan hanya kasut wanita sahaja tau, men shoes n kids shoes pun ada. Geram tengok kasut for kiddos, sangat laaa omeeeeeeeeeeeeeel.

Rasa diri cam c Minnie Mouse yang katik plak bile i pakai this kind of heel. Ewwwww x sesuai tipah! Ha baru RM 30 n RM40 ok.
Ha Size Conversion. So x yah keliru keliru lagik? Soklan Cepumas :  Rasanya My Feet Size baper? 
 Lagi best bawak teman/hb/bf/sister yg ley comment every kasut yg u all nk terai tu. "Ehhh u look hot wif that heel laa!" ehhh " U nmpk rendah laa ngan that shoes" ehhh "I suka u pakai kasut ni la u nampak confident n anggun jer" ehhh "U look chomel wif that minnie mouse shoes la" ehhh "Why u suka wedges? Nak perasan tinggi ek?" ewwwwwww ye segala complen harus dipandang positive. Waweiiii!

Ohhhh i memang sangat n super confident while berwedges biarpun berinci-inci. Will try heel next time k?
Ok berkenan tak rasa nak try g Payless Shoes Source ni? I p kat Jusco Bukit Indah (JB). Rasanya kat Sunway Piramid (KL), Sunway Carnival (Penang) n Mahkota Parade (Melaka) pun ada. Lalalala.
 
Juz Bebelan LidiaSuraya : Ukurla kasut di kaki sendiri. Nanti terkecik n terbesar pasti x selesa kan? So agak-agak la yer jangan manjang nak belanja sesukahati. Ehhh. Walaupun i didnt shop any shoes here tapi tetap tersenyum girang kerana berjaya selamatkan pulusss. Wah mode jimat cermat plak skang k? Jum menabung!

22 people luv this entry:

vampire's lovex said... [Reply to comment]

nak satu kasut raya !! hehhe :P

Anum said... [Reply to comment]

bestnya

Karukord Jagau's said... [Reply to comment]

Pandai tokeh kedai tu susun kasut...senang nk plih kaan..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply to comment]

pening ak nengok kasut bnyak2 cm tu.. hahaha

SumeSakan said... [Reply to comment]

heee pernah masuk kat sunway carnival penang...cari kasut my baby...cute sangat...pattern orang besar di buat comel2...geram je...rasa cam nak angkut ja sume...memandangkan duet kureng..satu je lah angkatnya...Nway be ur friend...salam kenal dari sumesakan ye...harap sudi kunjung rumah kita semula ye...

MamaEma said... [Reply to comment]

nak kena pegi cari kasut raya ni..hehehe

afzan said... [Reply to comment]

dia punya style dah suka terus dapat kotak. takyah nak tunggu-tunggu lagi eh.
jusco bukit indah level brape eh?

Papa Mifz said... [Reply to comment]

tak pernah tau lak kewujudan kodai nih...huhu

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

shopping je ye??hahaha

sharul izam said... [Reply to comment]

kt mp ade...belanja..ehhe
oke follow back..

remyhazza said... [Reply to comment]

bagus ler concept kedai nie.....
tak ler serabut sangat ngan customer.... siap dah asingkan saiz....

Mr.Clive said... [Reply to comment]

wahhhh banyakkknyerr kastu!!! murah2 pulak tu...weeewittt!

Warna Warni Kehidupan said... [Reply to comment]

alaaaaaaaaaaaaaaaaa alamanda putrajaya tak de ke...sob sob

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

my peberet placeeee heheheh

zOeY zAu YaH said... [Reply to comment]

sunway carnival ada? nak piiii...

khairul said... [Reply to comment]

wife abg mesti suka sgt nih

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

mana ajer cek mek molek ni hehe

Prettywrite said... [Reply to comment]

memang tak pernah jumpa konsep jual kasut macam ni..lebih better kan..pekerja tak penat nak tecari2 saiz..pembeli pun suka jer nak menerai..hehe..

Fabulous Me said... [Reply to comment]

Eh sgt menarik concept nye!

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

if you want to know, arisha klo dalam hal memilih kasut, i take so much times to choose the perfect one supaya kena denga taste hahaha. anyway, konsep nya yang menarik pasti menarik minat para pelanggan untuk ke situ. hehe what a great and smart concept...

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Jum kita ramai ramai psopping kasut raya jum jum. Yup its a smart concept kan this shop pelayan selesa we as customer pun selesa berbelanja. Yup di Jusco Bukit Indah level 2 kalo tak silap di tengah-tengah k. :)

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

oh baru nak tanye jusco mana. sib bek dia dah jawab.. wah bukit indah 2? dulu masa kat jb saya pernah pergi ketiga2 jusco, tebrau,taman u, dan bukit indah.. tapi mungkin bukit indah 1 kot.. yg atas bukit tu.. jb sgt jauh...