Wednesday, March 18, 2015

Melayan Kangrooo @ Paradise Country


Kangarooo n Australia like sinonim la kan ? Kalo dah p Oz nie x men kangaroo laksana x reach bumi Oz laaaa. So bagi menjayakan n membuktikan titew nie dah reach bumi Oz moh la titew ke Paradise Country. Ok those yang nak p men kangaroos nie bley pilih untuk p Paradise Country atau ke Currumbin. Sebab masa limited so pilih either 1 jer sebab dua-dua pun lebih kurang sama. Titew pilih Paradise Country sebab aaaaa macam banyak show jer. Sukaaaaaaaa, titew kan luv animal.

Lokasinya senang jer set jer GPS, terletak berdekatan ngan Movie World dan Wet n Wild kat area Oxenford, Gold Coast. Sebab a day before titew dah p Movie World, jadik perjalanan lincah, cuma waktu entry to this park, cam terlepas n gps pun bagi mengarut jer. Actually die kena masuk route antara 2 park tu n drive ke dalam dari luwa memang x nampak la signage yang gah ke Paradise Country ni but ada signage2 kecil. So pay la attention n x bergantung pada gps tu semata. 

Jalan masuk ke Paradise Country nie akan lalu ladang-ladang kuda di kiri kanan 
Pemandangan sepanjang laluan masuk

Dari tempat parking plak nak masuk ke dalam ladang nie kena jalan kaki yer ada la lebih kurang 700 meter gitew. Tapi mata sejuk la lalu utan n ladang-ladang haiwan kan? Tapi sejuk x laaa berpeluh sangat ketiak titew hewwwwwwwwwwww

Menapak!
Waktu Pengoperasian :
9.30 pg - 4.30 ptg. Oleh kerana lambat nak tunggu gate bukak. Pagi tu titew bermain-main air dulu di Pantai Surfer Paradise. Worth tau gambo cantek2 kalo amik di pagi ari ni. Pastu lincah2 nak p men kangaroo plak but please plan the tour sebab ada banyak show yang korang kena tonton. Kalo dah p tak menonton membazir plak kan. So please well plan.

Ok selit sekeping here nak buktikan lawa gambo pepagi tepi pantai ni

Rege ticket :
Dewasa include lunch : AUD 39.99 
Kids include lunch : AUD 24.99

Rege promo waktu i beli is for 4 dewasa 2 kids ialah AUD 83.50 without lunch. Konon nak jimat malas nak include lunch. Tapi tiba kat sana terpengaruh ngan Halal Meal yang depa promo. Lincah babah titew bayar for food 4 pax dewasa AUD80 ag. :P My babah kalo bab makan memang x de nak kedekut2. Servey la promo di web jugak di groupon yer. Jimat kot sebab normal price semua untuk 6 pax tu AUD210. Nie kalo harga promo + makan (*salu promo x include makan) baru la AUD163.50 haaaa banyak beza tu AUD50 jimat. Kachinggggggg. Tipsnya : untuk kids x yah amik makan sebab potion banyak can share tau. Untuk makan setiap pax can choose nak grill chicken, meat or fish. Pastu salad, mashed potatoes n spaghetti free flow. Sedap gak tapi lupa nak snap pic sebab dah penat keliling ladang lapooor jumpa food terus baham jer. Makan tanpa was was.

Staff yang sangat mesra pelanggan, biasa la titew suka nak tanya itu ini. Nak jimat masa x la tercari cari.
Kawasan ruang lingkup ladang Paradise Country
Waktu kat counter nanti jangan lupa amik pamplet nie yer, selain tunjuk map sekitar ladang nie (besar, bley sesat) ada jugak showtime. Again sila rancang. Kangaroos n Koala Sanctuary ni buka sepanjang masa 9.30 pg - 4.30 ptg. Sini bebas untuk belai, feeding, bergurau dan bersenda ngan para-para kangaroos. Makanan kangaroos boleh beli kat kaunter yer. Beli la banyak skit bukan selalu pun bley feeding derang. Ntah-ntah sekali jer seumur hidupkan. Depa x mengigit tapi they like to lick jer. Geli jugak kena lidah depa nie. Ewwwwwwww. Jaga jaga depa suka rebut makanan till depa plak yang peluk titew nak  suh feeding depa sorang. Perhatikan jugak mummy kangaroos yang bawak baby dalam karong. Chomel tau tapi depa seem lebey kuat makan. Tapi for those Koala plak depa nie haiwan yang sangat pemalooo. Nie bley tengok dari luwa jer n depa tak berkeliaran pun. Nak merasa dukung, hug, belai kena la p kaunter untuk bergambo dengan derang ni. Nak bergambo ngan Koala ni pun ada time-time nya yer, bukan sepanjang masa. 

Ni yang baik yang makan penuh berhemat kononnya. 
Ha ni kan dah berebut kaseh semua nak peluk-peluk titew. :P
Selain feeding n belai depa, sila la wefie bersama 
dan selfie bersama. Depa nie pandai jer selfie ... see.
Cetttt pemalooo sangat. Titew tengok jer dah sembunyi muka ada ke patut. Titew datang dari jauh kot!
Tempat bergambo ngan Koala kena bayor tau. Here u can hug n bley belai belai tapi kuku depa panjang  tau! n yet memey pemaloo sampai nak peluk titew erat erat. Cute. Makanan kangaroo also bley bli kat sini. surviner pepatung pun murah.

Nie plak Stockmen & Sheep Dog Show. Menceritakan stockmen nie mengunakan anjing untuk menjaga kambing-kambing sekalian. Bagus kekambing nie memang patuh pada sang anjing ni. Waktu nie gak ada demo permainan boomerang . Lepas abis show nie bley la bergambo ngan kekambing atau ada lembu untuk demo kekdah perah susu lembu *x memasal ada lembu kannnn. Showtime setiap jam 11 pg, 2.30ptg, 4ptg

Stockmen tunjuk bakat men boomerang la, belati la n etc
Kekambing yang patuh arahan ke takutkan anjing.

Kesian awek malaysia nie kena bahan ngan stockmen hehehe
Depa ngajor titew perah susu lembuuuu. Opssss
Nie plak sesi Sheep Shearing. Cara-cara togelkan kambing bebiri ni. Ha jangan terkejut biri-biri ni akan kuwa dari laluan tengah penonton. Gemokkk gemokkk tapi bila dah kena togel kuruih jer rupanya. Harus diingatkan kekambing nie bau nyaaaa "wangiiiiii" hehehehe. Showtime setiap 11.30pg, 12.30tgh, 3ptg.

Atas tu depa tunjuk kategori kambing biri-biri n also demo togelkan kambing. Sian mesti malooo depa
Next is Billy Tea n Stock Horse Area. Nie cam ada 2 show actually dalam satu. Billy Tea tu show about cara menyediakan tea dalam hutan. Agak boring dengar depa melawak. Tapi yang bestnya pastu disajikan tea n roti eh ke cake. Ala ala gitu la, lepas tu ada show about horse vs moto ke apa nama nie. Kira depa bertanding la saper yang laju, tangkas n tungtans. Kira dulooo kan guna kuda so masing-masing tunjuk kelebihan memasing la dalam show nie. Showtime setiap 10.30pg, 2ptg, 3.30ptg.

Cara wat teh letak dalam tin nie n hayun... tak yah nak pakai sudu 

Nak try can try jangan terjirus ayak panas tue udah ler
Binatang here sooo sehat . Tgok ayam tu. Enak jugak walau makan roti raisin jer sebab dah penat merayap seladang.
Horse vs ..... Beradu kekuatan
Ada jugak sesi untuk nursery to baby animal. Tapi titew terlepas n malas tunggu slotnya ag. Setiap jam 10pg, 12tgh, 2ptg.

Bermanja ngan kudooo besar. Sehat.
Kesimpulannya worth to come sini banyak show n bley main ngan kangaroos sampai muak. Also dalam nie ada pakej untuk experience mining gold. Tapi cam x menarik n x de orang p pun. 

Sekian 

Bebelan LidiaSuraya : titew memey la suka binatang tapi satu jer binatang yang titew x bley go. Sekali mencik selama kot titew mencik... Sekali titew x suka memey la selamanya titew x sukaaaaaaaaaaaaaaaa. Tapi titew rasa titew akan selamanya suka berjalan bia pun sengsorang lalallala.


0 people luv this entry: