Tuesday, November 26, 2013

Bandung | Trans Studio

Waweeeei sampai jugak kaki di sini. Roller Coaster dimana dikau!

Tiket :
Isnin - Jumaat   Rp150,000.00
Sabtu - Ahad     Rp200,000.00
* One flat rate termasuk baby ok. Hahaha sian baby, x main ride pun kena bayar tiket.
Nak cepat tanpa beratur naik ride? Tambah lagi Rp200,000.00 for express pass. mahalkan? 
* Tapi syukur waktu i p x ramai orang pun. Ride pun tak yah beratur. Waweeeeiiii.

Aceh x sah kan kalo x gambar kat pintu masuk ke Trans Studio. Mari melincah kita

Haaaa eksaited x nak baca? Hahaha ok i jer eksaited terlebey sebenarnya nak p Trans Studio ni aritu. Mode malas keje lately nie so mari laaa imbas about percutian lepas. Semoga hari hari yang menghappykan akan terus menjadik milikku. Amin... Korang percaya x my holiday semata-mata nak ke bandung ni adalah sebab tergoooda ngan ini Trans Studio. Pernah laa tengok kat Majalah 3. Wahhh i kan roller coaster's lover giteww, mesti la semua tempat yang ada roller coaster ni i nak p terjah. Sampai biler biler pun i memang akan suka roller coaster. x kisah laaa kalo orang lain x suka pun. Naik alone lagik cool ok! Trust me! Mana tau kat sebelah ada jejaka kacak, bley laaa berkenalan. Ehhhh

Urusan beli belah here mengunakan kartu Mega Cashhhhh. Kartu tuuuu kad laaaaa yang camni ghupernya
Trans Studio ni open pada 2011 x silap n terletak dalam Bandung Mall, kelaskan taman tema dalam mall tu. Pada yang x tahan panas tu,memang sesuai. Bley bergumbiraaa tanpa risau cuaca panas or even ujan plus x perlu sun block jugak. Kalo kt USS cuaca panas sangat till ramei yang x selesa kan? Cam kat genting pulak, bila berkabus tebal atau ujan, so banyak ride ditutup pulak kan? So here have no worries k. Waktu pengoperasiannya adalah Monday to Friday 10am-9pm while Saturday, Sunday n Public Holiday 10am-10pm.

Yamaha Racing Coaster - Haaaa terkeluar dari Mall ok RollerCoaster ni.  Perhatikan titik ujung tue. Curam x? Bley senak jantung dibuatnya okeh

Ok kat dalam nie ada 3 bahgian; Studio Central, Magic Corner dan Lost City dan ada 5 Shows & Parade which is Petualang Sibolang & ZooCrew, Lagenda Putera Mahkota, Kebayan Goes To Hollywood, Trans Fantasy Parade dan Street Shows. Secara jujurnya memang best tapi cam tak berapa banyak ride. Kalo korang memang kaki melincah n bukan hegeh-hegeh, korang bley tamatkan all ride dalam masa 4 jam siap makan ok. Giler hebat x? beriya nak p bandung sebab nak p Trans Studio, last last 4 jam je in here? Itu pun cukup bersyukur daaaaaa. Alhamdulillah. Jum i cerita lincah-lincah plak.

Kita Mulaeen dengan Studio Central

Ride : Trans City Theater, Yamaha Racing Coaster, Giant Swing, Trans Car Racing, Vertigo Galaxy, Si Bolang Adventure, Trans Broadcast Museum, Science Center dan Dunia Anak

Ok muka dah gelabah nak nek roller coaster nie tapi tak nak kalah tue duduk blakang skali nak trill lebey konon. Hahahaha. Uiks orang depan, sempat kamu pimpin pimpin tangan ek? Amboiiii x tau ke i dah kecut peyut blakang nie
Ha Yamaha Racing Coaster ni katanya terpantas didunia dan dan dan biler dah berada di puncak tu, boleh plak reverse. Ayoooooo terkejut den. Dah laaa main terjah jer skali ada gear reverse plak. Nak tersembur isi peyut. Nasib laaaa i kaki suka roller coaster. Best Best. Tapi lagik mencabar kat USS. Panjang n lama. Here sekejap jer. Pejam mata celik dah sampai. Ehhhh kemain ag. Rasanya kalo lebih masa nak jer repeat dua tiga empat belas kali. Hahahahaha. Saper nak ikut? ok fine, x nak x per x paksa tapi i memang luvvvvv ini game. Kalo datang here ag confirm I nak main at least 3 times... lalalalala


Nak berangan jadik pembaca berita? Jum ke Trans Broadcast Museum. Bolehhh siap depa shoot n bagik korang CD. Bley anta p audition nanti k. Tengok si tipah tue suh baca berita tak mau tapi sibuk nak pose kat situ angan angan jadik pengacara rancangan Investigasi. aduyaiii berangan jer
Vertigo - best best. Dah macam apa tertonggang langgang dalam tue. Sampai tertanggal gelang c Tipah. Nasib laaaa dapat balik. Tu laa lupa diri lagik. Adoiiiii pening kepala lepas kena gaul dalam tu.
Giant Swing - Ok tutup :( citer banyak pun tak guna.

Dunia Anak - pasti anak anak gumbira in here.
Dalam Dunia Anak nie ada banyak gak ride for anak anak kecil. Ada bumper boat tue rasa geram plak i nak naik kang tengelam plak! hahaha

Science Center - amboii tipah muka x boleh blah. Rasa nak kena sepak jer.
Science Center ni sangat best. Banyak ilmu baru yang korang bley gain in here. Recomended korang peruntukkan la masa yang banyak in here. Macam macam ilmu science di persembahkan dengan kekdah yang anda boleh cuba sendiri. Nak baring atas paku pun boleh, tapi tobat i tak nak. Takutttt kang bocor bocor plak badan. Hahahaha.

haaaa abiss muka si tipah kena asap gunung berapi. kebabooooooo terus jadik gomokssss hahaha
Harpa Laser - Faveret i, suka jer nak main harpa ni sengsorang layan mode. Tak der tali wei hanya laser dah bley buat lagu dayu dayu... i luv u for a thousand years... Eh dah cukup-cukup c sumbangsihhh.

Ok now jum cover bahagian Magic Corner
Ride : Negeri Raksasa, Dragon Riders, Liliput Island, Dunia Lain, Special Effect & Action dan Captain Blackhead Pirate Ship
Magic Corner nie adalah dunia magic atau fantastic but apa yang magic pun x ler I paham. Bagi I here boring skit, ride nya biasa-biasa ajer.

Ha Nampak x yang super gegar dalam pic tu adalah Negeri Raksasa.

Nie ala-ala Solero kat genting, tapi bezanya kita akan diangkat ala-ala 5 tingkat bangunan.. naik atas.. ada short video... raksasa marah... then kita dijunam jatuh bangunan. Tertejut Tipah ok! Tengah asyik nonton video zuppppppppppp jatuh jantung! Those ada sakit jantung, high blood pressure x ley naik ok! Alololo sian hilang nikmat dunia.. Nikmat ker buat bende camni? Nikmat laaa bagik I.. hahaha

Liliput Island n Captain Pirate tue memang for kids sort of soft play area laaaa.

Dunia Lain plak rumah hantu. Naik dalam train n ada hantu-hantu la gamaknya. I x naik pun sebab x dok nak layan hantu-hantu bagai ni. x thrill acececeh, padahal tipah nie penakut orangnya. lalala. Ha jangan tertejut tau kalo tetiba ada hantu-hantu tertejutkan anda tetiba duk sebelah... Memang derang nie merayau-rayau kat Magic Corner nie nak takutkan orang. Apa kata anda tangkap sekor n ajak bergambar. hoho


Haaa jangan lupa nonton Special Effect & Action. Ada aksi aksi stunt di sini alaaa kira behind te scene action movie dalam tv tue. Show ni sekali jer rasanya. So korang nak p kena study dulu kul baper show show kat sini, baru berbaloi baloi pergi yer.

Last is Lost City

Ride : Jelajah, Kong Climb, Skypirates Zeppelin, Amphitheater

Ok last sekali is Lost City,  Kat sini dah boring-boring laaa so abiskan masa makan sebelum keluar.

Jelajah - Ha nie kira kapal besar luncur air... Ok laaa tapi basah pastu kena aircond plak dalam tu.. ngokol la jawabnya weiii


Tue plak ghupernya Skypirates Zeppelin. nampak x? alaaa cam boat atas sky la kononnya n sebijik like genting tu.

Ha ni Tipah depan Amphitheater...
Ha ni Tipah dah penat n pasrah jer kena balik...
Food ???

Jangan risau here banyak pilihan n agak murah la. Tapi kena la topup kartu Mega Cash. So tips p tengok dulu rege, top up ngam ngam, so jimat la skit kan.

Makan here for 3 pax about Rp150,000.00 siap air. Ok laaa kan kan?

Makanan Rirngan pun ada jual di kaki kaki lima. Pehhh BR di kaki lima jer tue weiiii


Sitemap - Penting kena amik di Pintu Masuk ye.

Kesimpulannya kawasan x berapa besar, tapi x perlu hirau cuaca. So main laaa sampai pengsan. Hehehe aritu I kelam kibut sempat spend time here 4 jam ajer. Tapi lucky ari biasa x  ramai orang so agak puas laaa. Kalo orang pelawa, pasti nak datang sini ag hehehe. Ok nak lebey info? Lawat official website for Trans Studio ni. Bagi I memang places yang patut dilawati kalo mampir ke Bandung.


Yeay! Dah berjaya jejakan kaki here! Nak Repeat? Boleh ajer dong!

Bebelan LidiaSuraya : Sila kuatkan iman naaaa... Pekerja-pekerja di bandung nie, cewek2nya n cowok2nya cantek-cantek dan ganteng-ganteng bangetttt. Yang x cantek n x ganteng I guesss tak dapat keje there n masuk here jadik bibik n pekerja kontrak la gaknya.Ishhhh mulotttt tipah ni. hehe

5 people luv this entry:

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

wah... menarik nih

gadisBunga™ said... [Reply to comment]

besor ni nak cover abis kan? :D

Amsyahril Syahril said... [Reply to comment]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Mochamad Ali mulyana said... [Reply to comment]

Wah komplit infonya, thanks ya, Trans Studio Bandung emang bikin kangen

ican yorke said... [Reply to comment]

Salam,
Jom pegi bandung 239rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

jangan teragak-agak kalu anda ada sebarang pertanyaan sila contact kami di :
whatsapp : +62 83821789103
email : icanyorke@yahoo.com