Monday, August 13, 2012

Iftar Minggu Terakhir Ramadhan...

Diam x diam tetiba dah minggu terakhir berpuasa. Tak lama ag nak raya dah... Haihh kejap jer masa berlalu. Dah last last ramadhan nie makin hangat la korang nak berbuka di luar kan? Bukan apa tak dan dah nak masak sebabnya korang mesti bz nak buat kuih raya, jahit baju raya, beli belah raya dan sebagainya la. Kalo kat tempat tempat yang best berbuka pose mesti laaa dah fully booked manjang kan?

Ok niat tahun nie kononnya nak berbuka puasa full di rumah memandangkan ari biasa duk sibuk ke sana ke mari. Tapi kecundang jugak di minggu  terakhir ramadhan nie, mana aci tengok others meriah situ buka pose sedap sedap kan. Maka, i pun kembali hadir memenuhi jemputan berbuka puasa sana sini. Acehhh budget retisss hahahaha. Ok jum i nak share about Iftar di Le Grandeur. Haaaaaiiihhhhhh.

"Gulai Kawah" Buka Puasa Buffet @ Medan Palma
Le Grandeur - RM 60 / ++
Ok turun turun kete dah bau kambing golek n mata terpandang swimming pool terbentang luas bersaiz olimpik. Haihhhhhhh mesti mengahkan kalo gedebush n confirm kaki tak sampai sebab sangat dalam. Ok lupakan angan angan nak gedebush so jum kita lihat apa menarik untuk iftar di sini.

Ok sila bayar dulu sebelum makan yer. Ngehhh Ngehhh
Ok ada Live Ghazal. Paling x boleh blah nyanyi lagu Yuna - Terukir Di Bintang. wallaweiii terus tipah jadik kenyang layan that song huhuhu
Recommended - Kambing Panggang
Haaa amik sesi melapah kambing tu. Dah mahal so wajib laa ada kambing golekkss kan?
Ha ini yang special gulai gulai kawah... Ngan kuali kuali dia hidang makan sangat laaa korang sampai mabuk gulai. hahaha.
Recommended - Gulai Kawah
Gulai ke asam pedas? Taste so good tapi aritu gulai Ikan Mayong, so bukan faveret i, kalo kena gulai Sembilang ke Pari ke Ikan Merah ke sure lagik tak bangun kan?
Recommended - Sup Gear Box
Ok yang nie paling sedap secukup rasa n kaw. Harus amik makan ngan roti pun sedap nyum nyum
Recomended - Pinky Guava
Air warna warni,  juicesnya semua sedap coz sangat pekat n trully juice ok! Walllaaaaa. 
Also ada stall cendol n ABC secara layan diri. Pandai buat sedap x pandai x sedap haha
Recommended - Satay Ayam (kuah sedap)
Ha tu die pinggan c Tipah. Nampak sopan jer sate 2.. Sebenarnya tepi tue sepinggan mengunung satay ayamsss. Hahaha. Sorry gegar coz tengah snap dah azan. Hahahaha
4 air sekaligus. Pinky Guava, Teh Tarik, Cendol n ABC.
Dasar c puasa yang gelojoh. Psssst pinky guava tu dah refill 3 kali. Hwehwehwe
Dah kenyang haruslaaa tipah tersenyum. Errrkkkkk oppppsssss!

Juz Bebelan LidiaSuraya : Orang kata Iftar di New York Hotel best. Tapi i teringin laaa nak berbuka di Seoul Garden. Jum laaa... Jum? :)


5 people luv this entry:

Remy hazza said... [Reply to comment]

tipah mkn sampai tak pandang kiri dan kanan.... he3....
nampak menarik...terutama kambing tu....... berderau darah tinggi remy naik.......

faizal abd fathi said... [Reply to comment]

pergh.....best....tapi sayang jauhla pulak...huhuhu

Lya Colours said... [Reply to comment]

pandai betoi dia melapah daging sampai nampak tulang temulang seketol2

Lya Colours said... [Reply to comment]

lidia, ni kita bagi link biksut yang pakai oreo.
http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/08/pejam-mata-dulu-baru-bukak-cak.html

tapi tak pernah buat. nak try macam tak sempat. cuba awk try. hihi

afzalsukasuki said... [Reply to comment]

adeh kak, bikin saya telan air liur dari awl entry sampai hujung entry *maksud saya gambar ke-2 terakhir.telan liur gambar terakhir lain plak citernye hahaha

samat ari raya kak :D